Το πρώτο κορυφαίο smartphone του 2017 παρουσιάζει η HTC, νωρίτερα του αναμενομένου με τη νέα σειρά U, η οποία περιλαμβάνει δύο μοντέλα, τα HTC U Ultra και HTC U Play.

Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, το U Ultra έρχεται με ενδιαφερόν σχεδιασμό και οθόνη 5,7 ιντσών με ανάλυση 1440 x 2560. Μάλιστα στο εμπρόσθιο μέρος μπορούμε να δουμε και μια δευτερή μικρότερη οθόνη σε μέγεθος λωρίδας, η οποία εμφανίζει είτε τις ειδοποιήσεις είτε συντομεύσεις επαφών και εφαρμογών. Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος υπόσχεται κορυφαίες φωτογραφίες εξαιτίας του αισθητήρα των 12MP με μέγεθος pixel 1,55μm καθώς και με την υποστήριξη οπτικού σταθεροποιητή.

Η εμπρόσθια κάμερα υποστηρίζει BSI και έχει ανάλυση 16MP ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει δώσει η HTC και στον ήχο με υποστήριξη Hi-Res Audio αλλά και τέσσερα μικρόφωνα για 3D εγγραφή ήχου με τεχνολογία ακύρωσης θορύβου. Μια απουσία που θα συζητηθεί είναι αυτή της θύρας ακουστικών, με τη μπαταρία των 3.000mAh να υπόσχεται πολύ καλή αυτονομία. Θα κυκλοφορήσει αρχικά στις Η.Π.Α με τιμή $749 και τρέχει Android 7.0 Nougat.