Εκτός από το HTC U Ultra, η HTC παρουσίασε και μια πιο οικονομική πρόταση, το μοντέλο HTC U Play που ανήκει και αυτό στη νέα σειρά smartphone της εταιρείας.

Η οθόνη του U Play είναι πιο «μαζεμένη» αφού αυτή έχει διαστάσεις 5,2 ιντσών με ανάλυση Full HD, ενώ στηρίζεται στην τεχνολογία Super LCD με Gorilla Glass 5 για πιο ανθεκτικές καταστάσεις. Με μεταλλική κατασκευή, η HTC χαρίζει στο U Play διαφορετικούς ασυνήθιστους χρωματισμούς μιας και με το συγκεκριμένο smartphone απευθύνεται σε ένα πιο νεανικό κοινό.m

Όπως συνηθίζουν αρκετές εταιρείες, έτσι και η HTC θα κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο μοντέλο σε δύο εκδόσεις, μία με 32GB αποθηκευτικό χώρο και 3GB μνήμη, καθώς και μία με 64GB αποθηκευτικό χώρο και 4GB μνήμη. Και οι δύο κάμερες της συσκευής έχουν αισθητήρα 16MP BSI με διάφραγμα f/2.0 ενώ η κύρια κάμερα συνοδεύεται από Dual Led Flash καθώς και σύστημα οπτικού σταθεροποιητή.

Το HTC U Play είναι ένα ακόμη smartphone που δε διαθέτει θύρα ακουστικών ενώ τρέχει Android 6.0 Marshmallow με μια σημαντική προσθήκη, αυτή του Sense Companion, έναν ψηφιακό βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη σας βοηθάει όχι μόνο με τις καθημερινές σας ασχολίες αλλά και με λειτουργίες του smartphone σας, έτοιμο να δεχτεί τις φωνητικές σας εντολές.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες με άγνωστη για την ώρα τιμή.