Η Apple άνοιξε το δρόμο με το iPhone 5s και σειρά έχει η HTC, η οποία κυκλοφορεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα το HTC One σε χρυσό χρώμα. Για πολλή λάμψη και με στόχο ένα νέο κοινό. Τα εσωτερικά χαρακτηριστικά δεν έχουν αλλάξει. Η ταϊβανική εταιρεία επενδύει στην ήδη δοκιμασμένη τεχνολογία.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου. Το HTC One θα λάμψει με το γιορτινό χρυσό του χρώμα ακολουθώντας το πνεύμα των Χριστουγέννων και αναμένεται να κερδίσει πολλούς νέους φαν. Με αυτό το μοντέλο η ταϊβανική εταιρεία διευρύνει την γκάμα της ναυαρχίδας της με μια πέμπτη χρωματική παραλλαγή – μέχρι σήμερα η συσκευή ήταν διαθέσιμη σε ασημί, μαύρο, μπλε και κόκκινο χρώμα.

Το περίβλημα του HTC One θα έχει, φυσικά, ματ μεταλλικό φινίρισμα με δομή unibody. Αυτό είναι και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που κάνει τα smartphone της HTC να ξεχωρίζουν για το ντιζάιν τους.

Εξαιρετικά είναι, όμως, και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του HTC One: η συσκευή διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 600, ο οποίος υποστηρίζεται από ένα τσιπ γραφικών Qualcomm Adreno 320. Έτσι, το smartphone έχει πολλά να προσφέρει από άποψη υπολογιστικής δύναμης. Όσον αφορά το χώρο αποθήκευσης δεδομένων, το μοντέλο διατίθεται σε έκδοση 16 ή 32 Gigabyte, ενώ η μνήμη RAM ανέρχεται σε 2 GB. Δυστυχώς, η συσκευή δεν διαθέτει υποδοχή κάρτας micro SD για την επέκταση της μνήμης.

Η οθόνη του HTC One έχει διαγώνιο 4,7 ιντσών και ανάλυση 1.920 x 1.080 pixel, δηλαδή Full HD. Αυτή η τιμή αντιστοιχεί σε πυκνότητα εικονοστοιχείων 426 ppi, ξεπερνώντας άνετα την οθόνη Retina της Apple. Επιπλέον, η τεχνολογία SuperLCD3 παρέχει πολύ καλές τιμές αντίθεσης, πλούσια χρώματα και πολύ καλή γωνία θέασης.