Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του νέου της κορυφαίου μοντέλου, του U11, η HTC προχώρησε στη δημοσίευση ενός βίντεο με το οποίο γιορτάζει τα 20 χρόνια παρουσίας της στην κατηγορία των smartphones.

Με το βίντεο αυτό η HTC αναφέρει διάφορα μοντέλα ορόσημα της εταιρείας και κατά πόσο έχει παίξει κομβικό ρόλο σε ολόκληρη την κατηγορία όπως για παράδειγμα με την κυκλοφορία του πρώτου Android smartphone, του T-Mobile G1. Στις αρχές του 2010, η Google παρουσίασε τη σειρά Nexus, με το κορυφαίο Nexus One να είναι κατασκευασμένο από την HTC ενώ το ίδιο ισχύει και για άλλα μοντέλα που κυκλοφόρησαν κάτω από την ονομασία άλλης εταιρείας όπως τα Sony Ericsson Xperia X1 αλλά και τα Pixel/Pixel XL της Google.

Άλλες πρωτιές της HTC περιλαμβάνουν το πρώτο 3G smartphone της αγοράς, αλλά και το πρώτο που ενσωματώνει δυνατότητα GPS ενώ το HTC Thunderbolt ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο που είχε τη δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα 4G. Πιο πρόσφατα, το HTC One, ήταν το πρώτο μεταλλικό unibody smartphone όπου η κεραία βρίσκεται στο εσωτερικό.

Η εταιρεία ήδη δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον και για την εικονική πραγματικότητα έχοντας κυκλοφορήσει το δημοφιλές Vive ενώ όπως δηλώνει, τα επόμενα 20 χρόνια θα συνεχίσει να κυκλοφορεί μοναδικά μοντέλα με έμφαση στην καινοτομία.