Σε μια προωθητική εκδήλωση στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν, η HTC παρουσίασε το νέο smartphone μεσαίας κατηγορίας HTC Desire 700. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται: Μια οθόνη 5-ιντσών, ένας επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 200 και μια υποδοχή για δύο κάρτες SIM. Η συσκευή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους χρήστες οι οποίοι ταξιδεύουν συχνά και προσέχουν τα έξοδά τους.

Με το HTC Desire 700 η ταϊβανική εταιρεία παρουσίασε ένα smartphone το οποίο θυμίζει με την πρώτη ματιά το HTC One, χωρίς όμως να ενσωματώνει τον αντίστοιχο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Αυτό, βέβαια, δεν έχει μεγάλη σημασία, επειδή το Desire 700 απευθύνεται σε χρήστες οι οποίοι προσέχουν τα έξοδά τους.

Ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν π.χ. στην οικονομική τιμή του HTC Desire 700 είναι η οθόνη, η οποία έχει μεν διαγώνιο 5 ιντσών, αλλά η ανάλυσή της ανέρχεται σε μόλις 960 x 540 pixel. Αυτή η ανάλυση δεν είναι ό,τι καλύτερο για μια οθόνη που αγγίζει σχεδόν τα 14 εκατοστά. Το θετικό είναι ότι η μπαταρία διαρκεί περισσότερο, επειδή ο αριθμός των τρανζίστορ LCD που πρέπει να τροφοδοτηθούν με ρεύμα είναι μικρότερος.

Αλλά και ο ενσωματωμένος επεξεργαστής συμβάλλει στην οικονομική τιμή του HTC Desire 700. Η συσκευή ενσωματώνει έναν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 200 με ρυθμό χρονισμού 1,2GHz, βασισμένο στο μοντέλο ARM Cortex-A7. Όσον αφορά τα γραφικά, ενσωματώθηκε η ταχύτερη έκδοση Qualcomm Adreno 302.

Η μνήμη είναι άλλος ένας παράγοντας που επιτρέπει τη χαμηλή τιμή του HTC Desire 700. Η συσκευή διαθέτει μνήμη flash χωρητικότητας μόλις 8 GB για την επεξεργασία δεδομένων και εφαρμογών, αλλά αυτό το κενό καλύπτεται μέσω της υποδοχής για κάρτες SD. Το smartphone υποστηρίζει εξωτερική μνήμη χωρητικότητας έως και 64 GB.

Οι αισθητήρες φωτογραφικής μηχανής του HTC Desire 700 έχουν ανάλυση 8 megapixel (πίσω) και 1,9 megapixel (μπροστά). Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 2.100 mAh, δηλαδή μία φόρτιση αρκεί για μια ολόκληρη μέρα. Το smartphone ζυγίζει 149 γραμμάρια και έχει ύψος μόλις 10,3 mm. Η συσκευή βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android 4.1.2 Jelly Bean.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του HTC Desire 700 βρίσκεται στο εσωτερικό του: κάτω από το αφαιρούμενο πίσω κάλυμμα, εκτός από την μπαταρία και την υποδοχή καρτών SD, υπάρχουν και δύο υποδοχές κάρτας SIM, επιτρέποντας π.χ. τη χρήση ενός επαγγελματικού και ενός προσωπικού αριθμού ή ενός πακέτου συμβολαίου και μιας προπληρωμένης κάρτας SIM – ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιλογή για όσους ταξιδεύουν συχνά.