Καιρό είχαμε να ακούσουμε για κάποιο νέο smartphone της HTC, με την ταϊβανέζικη εταιρεία όμως να παρουσιάζει πριν μερικές ημέρες το Bolt, ένα κορυφαίο smartphone αποκλειστικά όμως για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όμως τελικά το Bolt θα κάνει την εμφάνισή του και εκτός Αμερικής, με το Ευρωπαϊκό λανσάρισμα να αναμένεται τον επόμενο μήνα με μια σημαντική διαφορά, αυτή της ονομασίας. Συγκεκριμένα το Bolt θα κυκλοφορήσει στην ευρώπη ως HTC 10 EVO και κατά πάσα πιιθανότητα θα διατεθεί μόνο online.

Αυτό που ξεχωρίζει αμέσως στο HTC 10 EVO είναι ο unibody σχεδιασμός αλλά και η μεταλλική κατασκευή, δύο στοιχεία που μας θυμίζουν έντονα το HTC 10 το οποίο είχε κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2016. Η σημαντική διαφορά βρίσκεται στην υποστήριξη του προτύπου IP57 κάτι που σημαίνει ότι η συσκευή είναι σχεδόν αδιάβροχη. Εσωτερικά υπάρχει μια μάλλον αρνητική έκπληξη αφού εντοπίζουμε το Snapdragon 810 της Qualcomm, ένα chipset το οποίο είχε κυκλοφορήσει πριν ένα χρόνο, χωρίς σπουδαία επιτυχία. Συνοδεύεται από 3GB μνήμη ενώ η κάμερα στο πίσω μέρος έχει ανάλυση 16MP. Μια δεύτερη εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 8MP και σύμφωνα με την HTC είναι κατάλληλη για selfies.

Τέλος η μπαταρία των 3.200mAh μπορεί να φορτιστεί γρήγορα μέσω της τεχνολογίας QuickCharge 2.0 ενώ μη ψάχνετε για τη θύρα ακουστικών αφού αυτή έχει αντικατασταθεί από την ίδια USB Type-C θύρα που αναλαμβάνει παράλληλα και τη φόρτιση της συσκευής. Η τιμή του HTC 10 EVO δεν έχει ανακοινωεί για την ώρα όμως γνωρίζουμε αρκετά καλά ότι αυτή στις Η.Π.Α έχει οριστεί στα$599.