Τον επόμενο χρόνο τελικά θα κυκλοφορήσουν στην αγορά οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές που θα τρέχουν την έκδοση των Windows 10 ARM και πιο συγκεκριμένα για το Snapdragon 835 SoC της Qualcomm.

Οι υπολογιστές αυτοί θα διακρίνονται για δύο σημαντικά στοιχεία έναντι των παραδοσιακών PC, αρχικά για την τεράστια αυτονομία τους η οποία θα ξεπερνά με άνεση τη μία ημέρα με έντονη χρήση, ενώ παράλληλα θα μπορούν να είναι συνεχώς συνδεδεμένα στο Internet μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας, όπως ακριβώς και ένα smartphone. Η ειδική έκδοση των Windows 10 θα είναι σε θέση να τρέχει και τις κλασσικές desktop εφαρμογές που έχουν οι περισσότεροι στους υπολογιστές τους, κάτι που θα γίνεται μέσω emulation.

Άλλες πληροφορίες που μάθαμε στο συνέδριο της Qualcomm όπου δόθηκαν οι περισσότερες πληροφορίες, αφορά τα πρώτα δύο συστήματα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά από την ASUS και την HP, και τα οποία είναι υβριδικά. Οι δύο εταιρείες ανακοινώνουν αυτονομία περίπου 22 ωρών ενώ σε κατάσταση αναμονής, η αυτονομία μπορεί να φτάσει και τη μία εβδομάδα. Αναμένεται να κυκλοφορήσουν την ερχόμενη άνοιξη στην αγορά ενώ η Lenovo θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση στις 9 Ιανουαρίου στην έκθεση CES 2018.