Η κυκλοφορία του HP Chromebook 11 έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό, αλλά σήμερα η Google δήλωσε πως δεν θα διατεθεί ούτε αυτόν το μήνα. Πρόκειται για ένα netbook 11 ιντσών σε πολύ ενδιαφέρουσα τιμή. Η συσκευή ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα Chrome OS της Google και διαθέτει μια υποδοχή κάρτας SIM για σύνδεση 3G/4G.

Το HP Chromebook 11 είναι το επόμενο μοντέλο αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας κατηγορίας συσκευών, αλλά δεν θα το γνωρίσουμε ούτε αυτόν το μήνα. Η τιμή του είναι πολύ ικανοποιητική συγκριτικά με τον εξοπλισμό του. Το HP Chromebook 11 διαθέτει οθόνη 11,6 ιντσών με ανάλυση 1.366 x 768 εικονοστοιχείων. Το ενσωματωμένο πάνελ IPS εξασφαλίζει καλή εικόνα από πλάγια γωνία θέασης.

Όσον αφορά τους υπολογισμούς, το HP Chromebook 11 ενσωματώνει έναν επεξεργαστή Exynos 5250 της Samsung με ρυθμό χρονισμού 1,7 GHz. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το netbook λειτουργεί χωρίς ανεμιστήρες, οπότε είναι τελείως αθόρυβο. Σε αυτό συμβάλλει και η ενσωματωμένη μνήμη flash η οποία προσφέρει 2 GB για την εκτέλεση των προγραμμάτων και 16 GB για την αποθήκευση δεδομένων και την εγκατάσταση εφαρμογών. Και για την αποθήκευση δεδομένων στο cloud της Google, διατίθενται δωρεάν 100 GB.

Από άποψη συνδεσιμότητας, το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τις σημαντικότερες υποδοχές: δύο θύρες USB 2.0, μια έξοδο βίντεο και μια θύρα microUSB για τη φόρτιση της μπαταρίας του HP 11 Chromebook. Επιπλέον, η συσκευή διαθέτει μια θύρα micro-SIM για σύνδεση 3G ή 4G. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω UMTS ή LTE. Το netbook συνδέεται ασύρματα με άλλες συσκευές μέσω WiFi 802.11n και Bluetooth 4.0. Η μπαταρία διαρκεί έως και 6,5 ώρες.