Στο νεότερο State of Play, η Sony αποκάλυψε για πρώτη φορά το gameplay του πολυαναμενόμενου Horizon Forbidden West. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος σε PlayStation 4 και PlayStation 5 και το βίντεο που είδαμε μας εντυπωσίασε. Στα 14 λεπτά που έδωσε στη δημοσιότητα η Sony βλέπουμε την τεράστια βελτίωση που περιμένουμε στα γραφικά του παιχνιδιού, το οποίο δείχνει πανέμορφο στα πλάνα που κυκλοφόρησαν, τα οποία προέρχονται από το PlayStation 5.

Πέρα από τα εντυπωσιακά πλάνα από το gameplay του παιχνιδιού, στο βίντεο είδαμε την Aloy, πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού, να μάχεται με γιγαντιαία ζώα-μηχανές, αλλά και ανθρώπους, στον πανέμορφο κόσμο του Horizon Forbidden West. Στο gameplay video είδαμε επίσης πολλές από τις νέες κινήσεις και τα όπλα της Aloy. Μεταξύ αυτών υπάρχει μία μάσκα που της δίνει τη δυνατότητα να κινείται κάτω από το νερό και το Shieldwing, μία συσκευή που της επιτρέπει να πέφτει με ασφάλεια από μεγάλα ύψη.

Από πλευράς όπλων, το τόξο και η λόγχη της Aloy παραμένουν σημαντικά αντικείμενα. Το ανανεωμένο οπλοστάσιο του Horizon Forbidden West θα περιλαμβάνει χειροβομβίδες που κολλούν στους αντιπάλους και μία βόμβα καπνού για απόκρυψη.

Η ιστορία του νέου παιχνιδιού αφορά το ταξίδι της Aloy στα δυτικά και αποτελεί άμεση συνέχεια του εξαιρετικά επιτυχημένου Horizon Zero Dawn. Η Aloy κατευθύνεται δυτικά για να ερευνήσει μία νέα αρρώστια που σκοτώνει ό,τι μολύνει. Στο gameplay βίντεο, η Aloy στέλνει τον πιστό της φίλο Erend στα απομεινάρια του Σαν Φρανσίσκο για να ανακτήσει ένα σημαντικό εύρημα. Γρήγορα όμως αρχίζουν τα προβλήματα.

Δεν θα σου πούμε περισσότερες λεπτομέρειες γιατί είναι προτιμότερο να δεις το βίντεο. Πάτα play, βάλε την ποιότητα σε 4K αν έχεις αντίστοιχη τηλεόραση ή οθόνη, και απόλαυσε τα μαγευτικά τοπία του Horizon Forbidden West. Για όλα τα νεότερα stay tuned στο MediaTrends.