Η έκδοση Catalina του macOS σύστησε τη λειτουργία του Sidecar στον κόσμο της Apple: ένα πολύ χρήσιμο function, που στην ουσία επεκτείνει – ή καλύτερα κατοπτρίζει – την επιφάνεια εργασίας του Mac στο iPad. Το μόνο ζήτημα είναι ότι το Sidecar λειτουργεί σε συγκεκριμένα Mac και iPad άρα δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στις υπόλοιπες συσκευές ή σε Windows PC. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και άλλες λύσεις!

Φυσικά, αν διαθέτεις συσκευές που υποστηρίζουν το Sidecar, αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση. Κάθε Mac και iPad των τελευταίων 3-4 χρόνων είναι απολύτως συμβατό – μια δοκιμή θα το επιβεβαιώσει. Η σύνδεση του iPad με το Mac μπορεί να γίνει είτε μέσω USB, είτε με Bluetooth είτε μέσω του Wi-Fi. Θα πρέπει να είσαι συνδεδεμένος με το ίδιο Apple ID και στις δύο συσκευές. Έπειτα πατάς το AirPlay στη menu bar του Mac σου και επιλέγεις το iPad από τη λίστα. Θα δεις επιλογές για τη θέση του sidebar, του touchbar και κάποιες ακόμα.

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, όπου το Sidecar δεν λειτουργεί, η λύση βρίσκεται στο Splashtop Wired XDisplay! Όπως υποδηλώνει το όνομά του, λειτουργεί μόνο ενσύρματα μέσω USB. Το σύστημα του Splashtop αποτελείται από δύο προγράμματα: ένα το οποίο θα τρέχει στο Mac ή το PC σου και άλλο ένα, το οποίο θα τρέχει ως app στο iPad ή όποιο άλλο Android tablet διαθέτεις.

Αφού εγκαταστήσεις το πρόγραμμα και στις δύο συσκευές, εκκινείς το πρόγραμμα στον υπολογιστή, συνδέεις το tablet μέσω USB στο PC και έπειτα ανοίγεις το app και στο tablet. Από εκεί και ύστερα, το tablet λειτουργεί ως δεύτερη οθόνη και μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις, να μετακινήσεις παράθυρα στην οθόνη του και… ό,τι άλλο χρειάζεσαι!

Μια ακόμα επιλογή ονομάζεται Duet Display, η οποία λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, αλλά δεν είναι εντελώς δωρεάν. Κερδίζει, όμως, το Splashtop στα σημεία και είναι λίγο πιο γρήγορη στην ανταπόκριση!

Τώρα ξέρεις τον τρόπο! Γιατί το tablet ή το iPad σου να… κάθεται όσο εσύ δουλεύεις στο PC;