Οι κάμερες 360⁰ έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς στον χώρο του Android, και πολλοί κατασκευαστές έχουν κυκλοφορήσει τόσο add-Οns όσο και συσκευές stand-alone. Η Acer παρουσίασε δύο νέες κάμερες 360⁰, τις Holo360 και Vision360.

Πρόκειται για δύο LTE-enabled κάμερες 360⁰, με τη μία να προορίζεται για handheld photography και την άλλη να είναι μία dash cam που θα τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό της Holo360 βρίσκουμε το SoC της Qualcomm, Snapdragon 625 ενώ το λογισμικό της βασίζεται στο Android 7.1 Nougat.

Η οθόνη των 3,0 ιντσών που ενσωματώνει ωστόσο θεωρείται μικρή για τα σημερινά δεδομένα ενώ σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν αν θα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και ως κινητό, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υποστηρίζεται η συγκεκριμένη δυνατότητα. Στην καρδιά της κάμερας βρίσκεται ένας ικανός αισθητήρας καθώς και ImmerVision πιστοποιημένα panomorph οπτικά στοιχεία στο σύστημα φακών ώστε να τραβάει φωτογραφίες στα 6.9K και video σε ανάλυση 4K.

Η Acer Vision360 ενσωματώνει GPS και το video 4K που τραβάει είναι εμπλουτισμένο με συντεταγμένες GPS, με την κάμερα να ενεργοποιείται και να τραβάει αυτόματα μόλις ανιχνευθεί κάποιο ατύχημα, και το video να αποθηκεύεται σε ασφαλή αποθηκευτικό χώρο εσωτερικά ενώ μπορεί και να ανέβει στο σύννεφο.

Η αυτόματη ανίχνευση ατυχήματος λειτουργεί ακόμα και όταν παρκάρετε το αυτοκίνητο και το αφήσετε – μόλις συμβεί το παραμικρό, θα λάβετε σχετική ειδοποίηση στο κινητό σας ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το video απευθείας από το cloud. Η νέα Acer Holo360 θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά (μαζί με μία αδιάβροχη θήκη) το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς με τιμή €350. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε ακόμα τη τιμή της Holo 360.

Διάβασε περισσότερα νέα και ειδήσεις από την έκθεση IFA 2017