Η Samsung δε θα μπορούσε να λείπει από την κατηγορία των Mixed Reality συστημάτων των Windows 10, και έτσι σήμερα ανακοίνωσε επίσημα το HMD Odyssey.

Η πρόταση της Samsung είναι σίγουρα μία από τις πιο εντυπωσιακές, καθώς και η μοναδική που διαθέτει ενσωματωμένα ακουστικά και μάλιστα της AKG, μιας εταιρείας που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο χώρο του HiFi και η οποία ανήκει από πέρσι στην κορεατική εταιρεία. Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το HMD Odyssey έρχεται με διπλή οθόνη 3,5 ιντσών τεχνολογίας AMOLED και ανάλυσης 1440 x 1600 σε κάθε μάτι. Όπως κάθε παρόμοιο σύστημα Mixed Reality έτσι και αυτό διαθέτει ειδική κάμερα και αισθητήρες που μπορούν να εντοπίσουν την ακριβή θέση του χρήστη στον τρισδιάστατο χώρο χωρίς να χρειάζεται η χρήση εξωτερικών αισθητήρων.

Σύμφωνα με τη Samsung το σύστημα θα διαθέτει ευρυγώνια θέαση 110 μοιρών ενώ η τιμή του θα είναι η μεγαλύτερη σε σύγκριση και με τις προτάσεις των Lenovo, Acer, ASUS και Dell αφού αυτή έχει οριστεί στα $499. Στο πακέτο θα περιλαμβάνονται δύο χειριστήρια και η κυκλοφορία του αναμένεται μέσα στο μήνα.