Η ενέργεια είναι αυτή που κινεί τον κόσμο μας. Οι ανανεώσιμες πηγές μπορούν πλέον να μας χαρίσουν απλόχερα την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Η πραγματικά «πράσινη» ενέργεια, όμως, αυτή με το πραγματικά μηδενικό αποτύπωμα, είναι αυτή που χρησιμοποιείται άμεσα, ακριβώς εκεί που χρειάζεται, χωρίς να περνά από καλώδια και δίκτυα μεταφοράς. Γιατί; Γιατί οι απώλειες ελαχιστοποιούνται, όπως ελαχιστοποιείται και το κόστος των δικτύων μεταφοράς ενέργειας! Κάπου εδώ έρχεται ο ήλιος και ο ηλιακός θερμοσίφωνας, για να «κουμπώσει» στην ιδέα αυτή.

Η ιδέα της χρήσης της ενέργειας εκεί που χρειάζεται, είναι πολύ παλιά αλλά δεν είναι πάντοτε εφικτή. Στην περίπτωση του ζεστού νερού, όμως, είναι εφικτό! Η χώρα μας διαθέτει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ηλιοφάνειας στην Ευρώπη, κι αυτό σημαίνει πως έχουμε πάρα πολλές μέρες το χρόνο την πηγή της ενέργειας που χρειαζόμαστε ακριβώς πάνω από το κεφάλι μας! Μήπως ήρθε η ώρα να την εκμεταλλευτείς κι εσύ, για να έχεις πάντοτε ζεστό νερό και να μειώσεις τον λογαριασμό του ηλεκτρικού;

Ζεστό νερό χωρίς περιορισμούς

Το ζεστό νερό είναι ένα από τα απαραίτητα στοιχεία της σύγχρονης ζωής. Το να μπορείς να κάνεις μπάνιο, να πλυθείς, να πλύνεις ρούχα και πιατικά, να καθαρίσεις το σπίτι σου, όλα αυτά είναι απαραίτητα και όλα τους απαιτούν ζεστό νερό! Λοιπόν, ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να σου δώσει άφθονο ζεστό νερό δωρεάν! Γιατί να πρέπει να ανάβεις τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, από τη στιγμή που η πρωτεύουσα πηγή της ενέργειας στη Γη λάμπει στον ουρανό; Διάλεξε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα με χωρητικότητα αρκετή για να καλύπτει τις ανάγκες σου και ξέχνα τον διακόπτη του θερμοσίφωνα στο οff! Πραγματικά μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή!

Ζεστό νερό και το βράδυ και τον χειμώνα

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες πλέον είναι πολύ πιο αποδοτικοί και χρησιμοποιούν σύγχρονα υλικά ώστε να διατηρούν το νερό ζεστό και το βράδυ. Το ίδιο ισχύει και τον χειμώνα, αλλά και τις μέρες με συννεφιά. Σίγουρα κάποιες λίγες μέρες ίσως χρειαστεί να ανάψεις το ηλεκτρικό στοιχείο του θερμοσίφωνα, αλλά συνολικά ο ήλιος θα φροντίζει να σου παρέχει το ζεστό νερό που χρειάζεσαι, δωρεάν!

Ηλιακός θερμοσίφωνας για καθαρό πλανήτη

Η καθημερινότητα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, ένας εκ των οποίων είναι και το καθαρό περιβάλλον. Μπορεί να σκέφτεσαι πως δεν είσαι εσύ το πρόβλημα, ίσως πιστεύεις πως οι βιομηχανίες και τα τεράστια εργοστάσια προκαλούν τη μόλυνση, αλλά αυτά τα τεράστια εργοστάσια λειτουργούν για να παράγουν προϊόντα και ενέργεια για… εσένα! Τα τεράστια εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δουλεύουν για να έχεις ρεύμα να δεις τηλεόραση, να φωτίσεις το σπίτι σου, να κάνεις μπάνιο. Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει μειώσει την κατανάλωση σε σχεδόν όλες τις οικιακές συσκευές, εκτός από αυτές που παράγουν θερμότητα, όπως ο φούρνος και… ο θερμοσίφωνας! Ίσως ο δικός σου θερμοσίφωνας να μην είναι το πρόβλημα, αλλά οι θερμοσίφωνες όλων μας, αθροιστικά, είναι!

Υψηλή απόδοση από τον ήλιο

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας τοποθετείται πολύ εύκολα – προφανώς από τους επαγγελματίες – και μπορεί άνετα να κρατήσει για πάνω από 20 χρόνια, εφ’ όσον συντηρείται. Η ονομαστική απόδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μεγάλη, αλλά μεγαλύτερη είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η άμεση μείωση στον λογαριασμό του ρεύματος! Τώρα μπορείς να πάρεις και την κρατική επιδότηση αντικατάστασης του θερμοσίφωνα με ηλιακό, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και το 60% του κόστους. Η απόσβεση όμως ξεκινά αμέσως, από την πρώτη μέρα που θα χρησιμοποιήσεις τον ήλιο για να έχεις ζεστό νερό στο σπίτι σου, και είναι πολύ πιο γρήγορη απ’ όσο νομίζεις!

Έλα στη MediaMarkt για τον ηλιακό!

Η επιδότηση του ηλιακού θερμοσίφωνα γίνεται μέσω voucher από το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα», στο οποίο συμμετέχει και η MediaMarkt. Η αγορά του νέου σου ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί να γίνει με όλους τους τρόπους πληρωμής που γνωρίζεις, με την ευελιξία που σε βολεύει. Αν θέλεις, μπορείς να σπάσεις την αγορά σου σε 3 άτοκες δόσεις μέσω Klarna, ενώ αν θέλεις μπορείς να βάλεις μέχρι και 36 δόσεις ακόμη και χωρίς πιστωτική κάρτα μέσω του προγράμματος «Άνετα». Στη MediaMarkt θα βρεις τον κατάλληλο ηλιακό θερμοσίφωνα για το σπίτι σου, ενώ εννοείται πως αναλαμβάνουμε και την εγκατάσταση του καινούριου ηλιακού θερμοσίφωνα, για να έχεις μια έγνοια λιγότερη και η μετάβασή σου στην καθαρή ηλιακή ενέργεια να γίνει εύκολα και απροβλημάτιστα! Έλα λοιπόν στο κοντινότερο κατάστημα MediaMarkt κι εμείς θα αναλάβουμε τα υπόλοιπα!

Η υπηρεσία εγκατάστασης παρέχεται σε επιλεγμένες περιοχές και δεν είναι υποχρεωτική για την εγκατάσταση της συσκευής