Αν ετοιμάζεστε να αντικαταστήσετε την παλιά σας ηλεκτρική σκούπα με ένα νεότερο μοντέλο, το πιθανότερο είναι να βρίσκεστε ενώπιον του διλήμματος σκούπα με κάδο ή σακούλα; Δεν είστε οι μόνοι, αφού οι περισσότεροι καταναλωτές διαπιστώνουν πως οι επιλογές τους έχουν πλέον αυξηθεί σημαντικά, με την κατηγορία των ηλεκτρικών σκουπών με κάδο να έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Πράγματι, την προκειμένη στιγμή υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να προτιμήσει κάποιος ένα μοντέλο με κάδο –λόγοι που έχουν να κάνουν με την ευκολία και την ταχύτητα στο σκούπισμα, την υγιεινή, το περιβάλλον αλλά και το κόστος. Πάμε να τους δούμε αναλυτικά.

Ηλεκτρική Σκούπα χωρίς Σακούλα πλεονεκτήματα

Ευκολία κατά το άδειασμα

Το άδειασμα του κάδου μίας σκούπας δε θα μπορούσε να ήταν απλούστερο ως διαδικασία, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε πρακτικά είναι να τον αφαιρέσετε και να τον αδειάσετε στον κάδο απορριμμάτων –αποφεύγοντας έτσι και τη σκόνη που σηκώνεται. Η όλη διαδικασία διαρκεί λίγα μόνο δευτερόλεπτα, ενώ σε ορισμένα μοντέλα πραγματοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Κάδος χωρίς σκουπίδια και οσμές

Το καλό με τον κάδο σε μία σκούπα, είναι ότι μπορείτε να τον αδειάζετε κατά βούληση, ακόμα κι όταν δεν είναι τελείως γεμάτος. Έτσι, θα έχετε επί παραδείγματι τη δυνατότητα να αδειάζετε τη σκούπα σας με το πέρας του καθαρίσματος, έτσι ώστε ο κάδος της να παραμένει καθαρός, απαλλαγμένος από βρωμιές, σκόνη, μικροοργανισμούς και δυσάρεστες οσμές ενώσω δε χρησιμοποιείται.

Ηλεκτρική Σκούπα χωρίς Σακούλα πλεονεκτήματα

Αφαιρούμενος κάδος που πλένεται

Ο κάδος μίας σκούπας, όπως προείπαμε, αφαιρείται. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να τον διατηρείτε καθαρό με ελάχιστη προσπάθεια, αφού μπορείτε κάλλιστα να τον καθαρίζετε με ένα υγρό απολυμαντικό μαντηλάκι έπειτα από κάθε χρήση της σκούπας. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζετε πως η σκούπα σας θα παραμένει πάντοτε καθαρή, αποτελώντας έτσι μια υγιεινή επιλογή για τον χώρο σας.

Μηδέν κόστος αναλωσίμων

Μία σκούπα χωρίς σακούλα δεν απαιτεί από εσάς κανένα επιπλέον κόστος για τη λειτουργία της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να αδειάζετε και να καθαρίζετε τακτικά τον κάδο σας και… αυτό είναι όλο! Έτσι θα γλιτώσετε το έξτρα έξοδο της αγοράς σακουλών, ενώ δε θα χρειαστεί να αναβάλετε τον καθαρισμό του σπιτιού σε περίπτωση που έχετε ξεμείνει από σακούλες.

Σταθερή απόδοση

Όσο η σακούλα μίας σκούπας γεμίζει, τόσο μειώνεται η απορροφητικότητά της με αποτέλεσμα να συμβαίνει το ίδιο με την αποτελεσματικότητά της, τη στιγμή που η ενέργεια που καταναλώνει παραμένει σταθερή. Ευτυχώς ένα μοντέλο με κάδο δε θα σας δημιουργήσει τέτοια προβλήματα, καθώς όσο γεμάτος και να είναι ο τελευταίος, η απόδοσή του θα παραμείνει σταθερή.