Αν θέλετε να συνθέσετε το δικό σας home theater με μια πραγματικά γιγαντιαία τηλεόραση, ρίξτε μια ματιά στο τεράστιο μοντέλο 110 ιντσών 110XT900 της HiSense που παρουσιάστηκε στην IFA στο Βερολίνο. Εκτός από τις γιγαντιαίες διαστάσεις, η τηλεόραση ενσωματώνει και υπερσύγχρονη τεχνολογία. Πρόκειται για ένα μοντέλο Ultra HD, δηλαδή με ανάλυση 3849 x 2160 Pixel (4K) ή τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το Full HD.

Κοιτάζοντας το HiSense 110XT900, είναι αδύνατον να παραβλέψει κανείς τη διαγώνιο οθόνης 2,79 m. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η XXL τηλεόραση διαθέτει οπίσθιο φωτισμό LED full array, δηλαδή φωτίζεται πιο ομοιόμορφα σε σύγκριση με τα συνηθισμένα μοντέλα Edge LED. Η φωτεινότητα του 110XT900 είναι εξίσου υψηλή. Σύμφωνα με τη HiSense ανέρχεται σε 1000 cd/m². Επιπλέον, η τηλεόραση ξεχωρίζει για την εγγενή αντίθεση, η οποία ενισχύεται δυναμικά μέσω της τεχνολογίας local dimming.

Τεχνική βάση αυτού του γίγαντα αποτελεί, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, μια οθόνη HVA (Vertical Alignment) η οποία επιτρέπει την επίτευξη κάθετης και οριζόντιας γωνίας θέασης έως και 178 μοιρών – όπως οι οθόνες IPS. Το πακέτο ολοκληρώνεται με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120 Hz και χρωματικό εύρος NTSC 93%.

Ο κατασκευαστής δεν αποκάλυψε ακόμη την ημερομηνία διάθεσης του HiSense 110XT900 στην αγορά και την τιμή του.