Δέκα μήνες πριν, η θρυλική καλιφορνέζικη εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Blizzard ανακοίνωσε με το Hearthstone ένα παιχνίδι ανταλλαγής καρτών σε μορφή free-to-play, χωρίς να βρει αρχικά μεγάλη ανταπόκριση από την κοινότητα των κατόχων υπολογιστών. Σύντομα, όμως, το ενδιαφέρον εκτοξεύθηκε και πάνω από ένα εκατομμύριο εθελοντές έλαβαν μέρος στη δοκιμαστική φάση beta μέχρι το τέλος του περασμένου έτους. Τώρα ξεκινά η ανοιχτή φάση beta. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούν να παίξουν το Hearthstone!

Ο πλήρης τίτλος του παιχνιδιού είναι Hearthstone: Heroes of Warcraft. Το παιχνίδι περιλαμβάνει εννέα γνωστούς χαρακτήρες από τον κόσμο του Warcraft, με τους οποίους οι παίκτες επιδίδονται σε συναρπαστικές μονομαχίες μέσω των καρτών. Οι ήρωες αντιπροσωπεύουν τις διαφορετικές κατηγορίες του online RPG World of Warcraft, όπως οι Paladin, Mage και Rogue, εξασφαλίζοντας μεγάλη ποικιλία και έντονο κίνητρο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μέχρι στιγμής διατίθενται περίπου 400 συλλεκτικές κάρτες για το Hearthstone, τις οποίες οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν ή να αγοράσουν με τη μορφή πακέτων καρτών. Αλλά ακόμη και χωρίς καμία επένδυση, οι καλοσχεδιασμένες online μονομαχίες με κάρτες είναι πολύ διασκεδαστικές. Μέχρι τώρα η μηχανική free-to-play του τίτλου φαίνεται λογική. Ούτως ή άλλως, μια δοκιμή δεν κοστίζει τίποτα. Από τώρα μπορούν όλοι να συμμετέχουν στην ανοιχτή δοκιμαστική φάση beta του Hearthstone. Από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό λογισμικό.