Πάνε οι εποχές που οι τεράστιες και πολύ βαριές τηλεοράσεις έστελναν το αναλογικό σήμα τους στο σαλόνι μας. Οι σύγχρονες tv που τις αντικατέστησαν έχουν εκπληκτικές δυνατότητες ενώ μπορούν να συνδεθούν με ένα σωρό άλλες συσκευές, από blue ray μέχρι και το νέο σου smartphone!

Στη διαδικασία να συνδέουμε την τηλεόρασή μας με άλλες συσκευές, έχουμε μπει βέβαια από την δεκαετία του ’80, όταν γνωρίσαμε τα πρώτα video στη χώρα μας. Τι κι αν έχουν περάσει 3 δεκαετίες από τότε; Ο βασικός τρόπος για να συνδέσουμε την TV μας με μια άλλη συσκευή, είναι ένα καλώδιο. Ναι, αλλά καλώδιο με «καλώδιο» έχει διαφορά ενώ έχει παρέλθει η εποχή που τα θρυλικά RCA «καρφάκια» ήταν οι μόνες σου επιλογές. Γι αυτό τσέκαρε παρακάτω τις δυνατότητες που  ενδέχεται να έχει η τηλεόραση που έχεις ήδη ή αυτή που ετοιμάζεσαι να αγοράσεις:

Σύνδεση μέσω θύρας HDMI: είναι μια θύρα που δημιουργήθηκε με σκοπό την απόλυτα ψηφιακή μετάδοση δεδομένων ήχου και εικόνας στο χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών ψυχαγωγίας. Mε το ανάλογο καλώδιο και εφ’όσον η τηλεόρασή (και η συσκευή που θέλεις να συνδέσεις (υπολογιστής, dvd, tablet κτλ.) διαθέτoυν τέτοια θύρα, μπορείς να μεταφέρεις υψηλής ποιότητας ψηφιακό ήχο και εικόνα. Το αποτέλεσμα είναι με μία λέξη εξαιρετικό και αξίζει τον κόπο να αποκτήσεις μια τηλεόραση με τέτοια θύρα (δες περισσότερα εδώ)

Η λύση του MHL: η λειτουργία MHL επιτρέπει την απευθείας σύνδεση της τηλεόρασης σου με smartphone ή tablet με τη χρήση του αντίστοιχου καλωδίου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να απολαύσεις στην μεγάλη οθόνη του σαλονιού σου, τα video και τις ταινίες που έχεις αποθηκευμένες στο tablet σου ή να ακούσεις τα τραγούδια που έχεις στο smartphone από τα ηχεία του home cinema. Καθόλου άσχημα έτσι;

panel with contacts of TVΑσύρματη σύνδεση: Οι Wi-Fi Ready τηλεοράσεις χρειάζονται για την ασύρματη σύνδεση τους στο τοπικό δίκτυο του σπιτιού μας, την ύπαρξη κάποιου εξοπλισμού, ο οποίος τις περισσότερες φορές είναι ένα στικάκι (USB stick). Στην περίπτωση όμως των Wi-Fi enabled  τηλεοράσεων δεν απαιτείται κάποιος άλλος εξοπλισμός. Μέσω του δικτύου μπορούν να συνδεθει η τηλεόαση με υπολογιστές και άλλες συσκευές, για να δεις φωτογραφίες, να δεις ταινίες κτλ.

Ψηφιακός ήχος από ενισχυτή: Στην περίπτωση που θέλεις να συνδέσεις την τηλεόραση με ένα ενισχυτή, ηχεία, home cinema  η λύση της οπτικής εξόδου (Optical output) είναι η κατάλληλη για να απολαμβάνεις σούπερ ψηφιακό ήχο βλέποντας τις αγαπημένες σου ταινίες.