Λίγες ημέρες χρειάστηκε τελικά η Samsung για να διορθώσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας των Galaxy S10 και Galaxy Noe10, το οποίο επέτρεπε στον καθένα να έχει πρόσβαση στη συσκευή, φτάνει να ενσωμάτωνε μια απλή προστασία οθόνης.

Η κίνηση αυτή, στην ουσία απενεργοποιούσε την αναγνώριση μέσω του αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος ο οποίος στα μοντέλα αυτά είναι ενσωματωμένος στην οθόνη, ενώ στηρίζεται στην υπερεχητική τεχνολογία προκειμένου να μην επηρεάζεται αν το δάκτυλο είναι λερωμένο ή υγρό. Ζητώντας συγγνώμη από τους πελάτες της, η Samsung κυκλοφόρησε σήμερα μια επείγουσα αναβάθμιση για τα συγκεκριμένα smartphones, την οποία και φυσικά πρέπει να εγκαταστήσουν άμεσα οι κάτοχοι των συγκεκριμένων μοντέλων.

Στην κορεατική έκδοση της εφαρμογής Samsung Support, η νοτιοκορεατική εταιρεία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η Samsung Electronics λαμβάνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια των προϊόντων και εγγυάται την ενίσχυση της ασφάλειας τους μέσω συνεχών βελτιώσεων και ενημερώσεων για την βελτιστοποίηση των λειτουργιών βιομετρικής πιστοποίησης».