Σε μια από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις της τα τελευταία χρόνια, η Nikon παρουσίασε την Z 50, την πρώτη mirrorless φωτογραφική μηχανή της σειράς Z με φορμά DX καθώς και τους πρώτους δύο φακούς zoom NIKKOR Z DX, τον NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR και τον NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR.

Η Nikon Z50 έρχεται με αισθητήρα ανάλυση 20.9MP και φορμά DX ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά που συναντάμε στα μοντέλα Z7 και Z6 της εταιρείας. Σε αυτά περιλαμβάνεται η μεγάλη μοντούρα Z της Nikon και το προηγμένο σύστημα συνδυασμένης αυτόματης εστίασης. Στα άλλα χαρακτηριστικά της Z50 που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται το ηλεκτρονικό σκόπευτρο με τη μεγάλη ανάλυση, η ανακλινόμενη οθόνη αφής αλλά και η κλασσική λαβή που συναντάμε και σε άλλα μοντέλα της Nikon και η οποία τις κάνει εύκολες στο κράτημα. Η μόδα της εποχής, η λειτουργία AF ανίχνευσης ματιών δεν θα μπορούσε να λείπει από την Z50, όπως επίσης και η συνεχής λήψη έως και 11 καρέ το δευτερόλεπτο. Οι δύο φακοί DX μοντούρας Ζ έχουν βελτιστοποιηθεί για τη δυνατότητα κορυφαίας συγκέντρωσης φωτός της ευρείας μοντούρας Ζ της Nikon εστιάζοντας γρήγορα, ήσυχα και σταθερά, κάτι που τους κάνει ιδανικούς για εγγραφή video, αλλά και για φωτογραφίες.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την εγγραφή βίντεο, οι χρήστες μπορούν να εγγράψουν σε ανάλυση 4K/UHD στα 30p και να τραβήξουν πλάνα αργής κίνησης σε Full HD χωρίς τους περιορισμούς του συντελεστή κροπαρίσματος. Επιπλέον μπορούν να δημιουργηθούν ενσωματωμένες ακολουθίες time-lapse 4K.

Η Nikon Z50 αναμένεται σύντομα στα ράφια του Media Markt.