Η LG παρουσίασε την πρώτη OLED τηλεόραση με 8Κ ανάλυση LG OLED 8K 88Z9 τον περασμένο Ιανουάριο στη CES 2019, και από αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεσή της στην αγορά, αρχικά από τη Νότιο Κορέα.

Αναμενόμενα η LG OLED 8K 88Z9 όπως είναι η πλήρης ονομασία της τηλεόρασης, ξεχωρίζει αρχικά για τις διαστάσεις της, χαρίζοντας 88 ίντσες ψυχαγωγίας στον τυχερό κάτοχό της. Με 33 εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixel, η 8Κ ανάλυση αντιστοιχεί σε 16 φορές τον αριθμό των pixels σε πλήρη ανάλυση HD και τέσσερις φορές σε σχέση με την UHD.

Φυσικά τα χρώματα και ιδιαίτερα το μαύρο είναι από τα δυνατά χαρτιά του μοντέλου το οποίο αναλαμβάνει και το upscaling από 4Κ πηγή χρησιμοποιώντας τον δεύτερης γενιάς επεξεργαστή α9 της LG. Με υποστήριξη Dolby Atmos, Dolby Vision και πολλών άλλων σύγχρονων προτύπων, η LG 88Z9 αναμένεται να κοστίζει περισσότερα από 35.000 ευρώ όταν κάνει την εμφάνισή της τελικά στην Ευρώπη το Φθινόπωρο.

«Η κυκλοφορία της πρώτης και μεγαλύτερης παγκοσμίως 8K OLED τηλεόρασης στην αγορά, αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να ηγηθούμε στην premium κατηγορία τηλεοράσεων και να προσφέρουμε την απόλυτη εμπειρία θέασης. Η LG είναι πρωτοπόρος στην αγορά των OLED τηλεοράσεων και θα συνεχίσει να εισάγει προηγμένη τεχνολογία στην οικιακή ψυχαγωγία».

δήλωσε ο κ. Brian Kwon, Πρόεδρος Κινητής Τηλεφωνίας και Οικιακής Ψυχαγωγίας της LG