Ήρθε η ώρα να αποκτήσεις μια καλή ψησταριά για το σπίτι σου. Η ποικιλία των διαθέσιμων μοντέλων που υπάρχουν στη MediaMarkt είναι μεγάλη και μπορούν να καλύψουν κάθε σου ανάγκη.

Οι κατηγορίες των ψησταριών χωρίζονται ανάλογα με το μέγεθός των συσκευών καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ψήνουν. Άλλες είναι πολύ μικρές ώστε να είναι εύκολη η μεταφορά τους ενώ άλλες απαιτούν αρκετό χώρο στο μπαλκόνι ή σε κάποιον άλλο ελεύθερο χώρο εκτός σπιτιού. Σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας τους, σε κάποιες χρησιμοποιούνται κάρβουνα για το ψήσιμο, σε άλλες αέριο και σε κάποιες άλλες ηλεκτρικό ρεύμα. Ας δούμε όμως αναλυτικά αυτές τις κατηγορίες και τις δυνατότητές τους.

Φορητές ψησταριές

Είναι ευέλικτες, απλές σε χρήση και αρκετά οικονομικές σε κόστος. Λειτουργούν με ρεύμα ή με αέριο. Στα περισσότερα μοντέλα ρυθμίζεται το ύψος της σχάρας ενώ θα βρείς ενσωματωμένο θερμοστάτη και διακόπτες ασφαλείας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ψησταριές με ενιαία, λεία (και ραβδωτή) επιφάνεια. Το βασικό τους πλεονέκτημα έγκειται στο γεγονός, ότι το κρέας έρχεται σε απευθείας επαφή με την σχάρα, με αποτέλεσμα να αρχίζει να ψήνεται αμέσως. Στο κρέας δημιουργείται μια εξωτερική κρούστα ενώ στο εσωτερικό του παραμένει ζουμερό.

Δες εδώ όλες τις φορητές ψησταριές.

Σε μια καλή ψησταριά  μπορείς να ετοιμάσεις γευστικές λιχουδιές για την οικογένεια και τους φίλους σου.

Φορητές ψησταριές με κάρβουνα

Οι σύγχρονες ψησταριές με κάρβουνα είναι πλέον καλύτερα σχεδιασμένες απ’ότι στο παρελθόν. Είναι πολύ ελαφριές και μικρές σε μέγεθος, πιο όμορφες αλλά και πιο εξελιγμένες, ώστε να κάνουν ευκολότερη τη δουλειά για σένα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε αρκετά μοντέλα θα βρεις να υπάρχει εμαγιέ καπάκι, ανθεκτικές επιχρωμιωμένες σχάρες αλλά και ειδικό δίσκο εξαερισμού.

Δες εδώ όλες τις ψησταριές με κάρβουνα.

Ψησταριές μεγάλου μεγέθους με υγραέριο

Σε αυτά τα μοντέλα μπορείς να ψήνεις ταυτόχρονα περισσότερα κομμάτια κρέας και γι αυτό είναι ιδανικές για όσους συνηθίζουν να καλούν συχνά μεγάλες παρέες φίλων στο σπίτι τους. Η επιφάνειά τους θερμαίνεται άμεσα και μπορούν να ψήσουν κρέας κάθε τύπου γρήγορα και σωστά. Είναι αρκετά ογκώδεις, αλλά διαθέτουν ειδικά ροδάκια, τα οποία επιτρέπουν την εύκολη μετακίνησή τους στο χώρο. Τα χαρακτηριστικά τους ποικίλουν από μοντέλο σε μοντέλο αλλά τα πιο αξιόλογα της αγοράς διαθέτουν ανοξείδωτους καυστήρες, πιεζοηλεκτρική ανάφλεξη, θερμόμετρο αλλά και δυνατότητα τοποθέτησης σούβλας, για το ψήσιμο ενός ολόκληρου ζώου ή κάποιου μεγάλου κομματιού κρέατος.

Επίσης σε αρκετές ψησταριές αυτού του τύπου υπάρχουν ενσωματωμένα ράφια αλλά και πρακτικοί πάγκοι εργασίας. Σε κάποια μοντέλα μάλιστα υπάρχει παράλληλα και η δυνατότητα χρήσης υπεριώδους ακτινοβολίας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τιμές των μεγάλου μεγέθους ψησταριών με υγραέριο (οι οποίες βεβαίως ποικίλουν), μπορεί να φαίνονται εκ πρώτης όψεως υψηλές, αλλά πρόκειται στην πραγματικότητα για χρήματα που επενδύονται σε μια αγορά, η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας για χρόνια.

Δες εδώ όλες τις ψησταριές με υγραέριο.

Ψησταριές μεγάλου μεγέθους με κάρβουνα

Είναι πολλοί αυτοί που τις προτιμούν, επιμένοντας μάλιστα ότι το γευστικό τους αποτέλεσμα ξεχωρίζει. Υπάρχουν μοντέλα που διαθέτουν καπάκια, τα οποία κλείνουν δημιουργώντας ένα κλειστό θόλο καύσης ενώ υπάρχουν και τα πιο «κλασικά» που δεν έχουν αυτή την δυνατότητα. Στον στάνταρ εξοπλισμό τους θα βρεις επιχρωμιωμένες σχάρες, θερμόμετρο ενώ ειδικά σε αυτές που έχουν καπάκια, υπάρχει πρόβλεψη για ξεχωριστό τμήμα για το «κάπνισμα» το κρέατος.

Δες εδώ όλες τις ψησταριές με κάρβουνα.

Υπάρχει μια σειρά πρακτικών αξεσουάρ, τα οποία θα βρεις ιδιαίτερα χρήσιμα όταν χρησιμοποιείς τη ψησταριά σου

Όλα τα κατάλληλα αξεσουάρ για το ψήσιμο

Πριν ξεκινήσεις το ψήσιμο, μπορείς να προμηθευτείς και μια σειρά πρακτικών αξεσουάρ τα οποία θα διαπιστώσεις ότι θα σε βοηθήσουν στην πορεία.

Λαβίδα

Ιδανική για να τοποθετείς, να γυρνάς αλλά και να αποσύρεις τα κρέατα από την φωτιά.

Γάντι ψησίματος

Αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και σε προστατεύει αποτελεσματικά

Φυσερό

Χειροκίνητη συσκευή, η οποία στέλνει αέρα κατευθείαν στη φωτιά για να τη φουντώσει και να «αρπάξουν» τα κάρβουνα.

Βούρτσα καθαρισμού

Οι σκληρές, ορειχάλκινες τρίχες είναι οι κατάλληλες για να καθαρίσεις τις σχάρες της ψησταριάς.

Κάδος ανάμματος κάρβουνων

Προετοιμάζεις σε αυτόν τα κάρβουνα και τα ρίχνεις κατευθείαν στη ψησταριά.

Βρες εδώ όλα τα κατάλληλα αξεσουάρ για την ψησταριά σου.