Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η GoPro είναι γνωστά, οδηγώντας την εταιρεία σε μια κίνηση η οποία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Έτσι πλέον ο διάσημος κατασκευαστής action cams, αυτός που στην ουσία εγκαινίασε τη συγκεκριμένη κατηγορία, θα δίνει άδεια χρήσης της τεχνολογίας του σε τρίτους κατασκευαστές προκειμένου αυτοί να κατασκευάσουν σχετικά προιόντα, όχι όμως action cams. Ο πρώτος κατασκευαστής που θα κυκλοφορήσει προιόντα που θα στηρίζονται σε φακούς και αισθητήρες της GoPro είναι η αμερικανική Jabil η οποία έχει μια ευρεία γκάμα προιόντων.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η συμφωνία θα βοηθήσει στην κυκλοφορία προιόντων που προορίζονται κυρίως για εταιρικά περιβάλλοντα όπως συσκευές τηλεδιάσκεψης ενώ στόχος είναι και η δημιουργία καμερών για την αστυνομία, τον στρατό, την πυροσβεστική αλλά και τα συνεργεία που πραγματοποιούν αποστολές διάσωσης.

Από την πλευρά της η GoPro θα συνεχίσει την εξέλιξη των καμερών δράσης Hero που κατασκευάζει, ενώ είναι οριστική η απόσυρση της εταιρείας από την αγορά των drones μετά την εμπορική αποτυχία του Karma.