Φήμες για τη κυκλοφορία του sequel του γνωστού μεταποκαλυπτικού shooter από το 2011, Rage 2 της Id Software κυκλοφορούν εδώ και χρόνια.

Όμως χάρη σε μία διαρροή τη προηγούμενη εβδομάδα έγιναν γνωστές ορισμένες από τις “ανακοινώσεις της E3” μεταξύ των οποίων βρισκόταν και το Rage 2 (η αλυσίδα καταστημάτων Walmart στον Kαναδά αποκάλυψε κατά λάθος καθώς “έφτιαχνε τα ψηφιακά του ράφια” πολλούς νέους τίτλους παιχνιδιών όπως τους Just Cause 4, Gears of War 5, Borderlands 3, ένα νέο Splinter Cell κ.ά).

Διάβασε επίσης: Το Fortnite προσγειώνεται και στο Android, το προσεχές καλοκαίρι

Mετά τη διαρροή, η Bethesda μέσω ενός σύντομου video teaser επιβεβαίωσε την ύπαρξη του Rage 2, και υποσχέθηκε σύντομα ένα νέο gameplay trailer.

H ανακοίνωση του Rage 2 εξέπληξε αρκετούς, ωστόσο η επιτυχία του τέταρτου τίτλου Doom το 2016 ενδεχομένως να αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον της εταιρείας για τους παλαιότερους τίτλους στην βιβλιοθήκη της Id Software.

Tο πρωτότυπο Rage ήταν το τελευταίο παιχνίδι υπό την καθοδήγηση του συνιδρυτή της id Software, John Carmack πριν φύγει από την εταιρεία. Tο sequel πάντως ανέλαβε η εταιρεία Avalanche Studios, γνωστή τόσο για το franchise Just Cause όσο και για το παιχνίδι Mad Max που βγήκε πριν λίγα χρόνια.

Mε άλλα λόγια, έχει εμπειρία με μεταποκαλυπτικούς τίτλους, που από ότι φαίνεται θα γίνουν… περισσότεροι σύντομα αν επιβεβαιωθεί και το Borderlands 3 της Gearbox.