Η Apple βρίσκεται στο επίκεντρο αντιδράσεων εξαιτίας της απόφασής  της να αφαιρέσει για δεύτερη -και απ’ ότι φαίνεται τελική- φορά, την εφαρμογή HKLive.map.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιείται από τους διαδηλωτές στις τεράστιες συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στο Hong Kong, εξαιτίας των ανησυχιών για την αφαίρεση του τείχους προστασίας των νομικών συστημάτων της χώρας και της Ηπειρωτικής Κίνας, δεδομένου ότι τα κινεζικά δικαστήρια βρίσκονται υπό πολιτικό έλεγχο. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, οι διαδηλωτές μπορούν να βρουν την ακριβή θέση των αστυνομικών, κάτι που όπως αναφέρει η κινεζική κυβέρνηση χρησιμοποιούνταν προκειμένου οι διαδηλωτές να τους επιτεθούν.

Ο υπεύθυνος της εφαρμογής αντικρούει τους ισχυρισμούς ενώ η ίδια η Apple τους δέχεται, οδηγώντας την εταιρεία στην απόσυρση της εφαρμογής από το App Store αν και πριν 1 εβδομάδα είχε επαναφέρει την εφαρμογή μετά τις πρώτες αντιδράσεις. Πάντως το HKlive.map είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή μέσα από το Android, την πλατφόρμα της Google αλλά και διαδικτυακά.