Πολύ πιο ενδιαφέρον αναμένεται το 2020 για την Apple και τους φίλους της εταιρείας, με τις φήμες να αναφέρουν ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει το δικό της σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας.

Οι τελευταίες πληροφορίες προέρχονται από το Bloomberg, το μέσο που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια αρκετές αξιόπιστες πληροφορίες για τα σχέδια της Apple, πληροφορίες που τις περισσότερες φορές έχουν επιβεβαιωθεί. Αυτή τη φορά το Bloomberg αναφέρει ότι τα AR γυαλιά της Apple θα αποτελέσουν στην ουσία ένα περιφερειακό του iPhone, το οποίο θα απαιτείται για τη λειτουργία τους. Τα σχέδια επαυξημένης πραγματικότητας της Apple περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση των χαρτών της προκειμένου ο χρήστης των γυαλιών να βλέπει τις οδηγίες πλοήγησης απευθείας σ’ αυτά ενώ άλλες φήμες κάνουν λόγο για AR παιχνίδια, που και αυτά θα προσθέτουν εικονικά αντικείμενα στο πραγματικό περιβάλλον του χρήστη.

Στις σκέψεις της Apple βρίσκεται το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα αποκλειστικό App Store για όλες τις AR εφαρμογές και παιχνίδια που θα είναι συμβατά με αυτά τα γυαλιά, όπως αυτό που είχε ανακοινώσει για το έξυπνο ρολόι της.

Πάντως αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, θα πρέπει να περιμένουμε τη σχετική ανακοίνωση να πραγματοποιείται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.