Αυτή την εβδομάδα η ομάδα προγραμματιστών της Rockstar Games θα διαθέσει μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση για την online λειτουργία του μπεστ-σέλερ Grand Theft Auto 5. Χάρη στα νέα εργαλεία Deathmatch και Race Creator οι παίκτες μπορούν για πρώτη φορά να δημιουργούν δικά τους περιεχόμενα για το GTA.

Η Rockstar θα ξεκινήσει με μια έκδοση Beta της λειτουργίας «Deathmatch & Race Creators», πράγμα που σημαίνει ότι ενδεχομένως να υπάρχουν ακόμη διάφορα σφάλματα και μικροπροβλήματα κατά τη χρήση των νέων εργαλείων λογισμικού. Αυτό, βέβαια, δεν θα εμποδίσει τους δημιουργικούς παίκτες να σχεδιάσουν τις δικές τους online αποστολές (τις επονομαζόμενες «δουλειές»). Έτσι, μπορούν να δημιουργούν σενάρια ένοπλων συμπλοκών και αγώνων δρόμου, να τα ενσωματώνουν στο παιχνίδι τους και να τα δημοσιεύουν στο Rockstar Games Social Club. Οι προγραμματιστές σκέφτονται να προωθήσουν ειδικά τις καλύτερες συμβολές των χρηστών ως Rockstar Verified Jobs».

Εκτός από τα εργαλεία λογισμικού, η Rockstar ανακοίνωσε και τη νέα λειτουργία παιχνιδιού «Capture» (μια παραλλαγή της δημοφιλούς λειτουργίας Capture the Flag για τους φαν των first-person shooter), η οποία θα είναι διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο. Και για το επόμενο έτος, οι δημιουργοί του GTA 5 έχουν ήδη στα σκαριά ενημερώσεις για τη λειτουργία Story του γκανγκστερικού έπους.