Το Top Gear αποτελούσε μέχρι πρότινος την κορυφαία εκπομπή για το αυτοκίνητο, με τους τρεις παρουσιαστές να παρουσιάζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο, όλα τα κορυφαία -και μη- αυτοκίνητα, με μπόλικο χιούμορ και ευτράπελα. Όλα αυτά μέχρι το BBC να έρθει σε διένεξη με έναν εκ των παρουσιαστών, κάτι που οδήγησε στην αποχώρηση και των τριών.

Το Amazon δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία, υπογράφοντας με όλους τους συντελεστές και παρουσιάζοντας το Grand Tour, η επιτυχία του οποίου μετά από τη μετάδοση τριών επεισοδίων είναι μεγάλη, κάτι που φαίνεται στα …downloads. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Daily Mail, το Grand Tour είναι ήδη η εκπομπή που έχει “πληγεί” περισσότερο από την πειρατεία με το πρώτο επεισόδιο να έχει “κατέβει” 9,7 εκατομμύρια φορές, το δεύτερο 6,4 εκατομμύρια φορές και το τρίτο 4,6 εκατομμύρια φορές.

Όπως και όλες οι άλλες παραγωγές της Amazon, το Grand Tour δεν μεταδίδεται σε κάποιο κανάλι αλλά αποκλειστικά μέσω Internet και αποκλειστικά για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Amazon Prime. Η υπηρεσία αυτή παρέχει μια σειρά από πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων δωρεάν βιβλία, πιο γρήγορες αποστολές και φυσικά πρόσβαση σε μοναδικό περιεχόμενο, όλα αυτά με κόστος $100 ετησίως.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια σχετική δήλωση από την Amazon, με την εταιρεία όμως να χάνει τουλάχιστον 4 εκατομμύρια δολάρια από την πειρατεία της εκπομπής, και μόνο για τα τρία πρώτα επεισόδια που ήδη έχουμε μεταδοθεί.