Το έκτο επεισόδιο της σειράς racing Gran Turismo για το Playstation, η οποία έχει σημειώσει εκατομμύρια πωλήσεις, εντυπωσιάζει με το τεράστιο εύρος της. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου αποκλειστικά για το PS3 και θα περιλαμβάνει πάνω από 1.200 οχήματα και 100 διαδρομές σε 37 διαφορετικές περιοχές. Οι προγραμματιστές της Polyphony τελειοποίησαν τη σειρά τους με ένα νέο μοντέλο φυσικής, ανανεωμένες online λειτουργίες, έναν βελτιωμένο επεξεργαστή διαδρομής και μια υψηλής ακρίβειας λειτουργία εξομοίωσης καιρού.

Η Sony και η ιαπωνική Polyphony που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Gran Turismo υπόσχονται πολλά. Το Gran Turismo 6 προσφέρει όλο το πακέτο όσον αφορά το εύρος, το βάθος παιχνιδιού και τις απαιτήσεις δεξιοτήτων που περιμένουν οι κάτοχοι των κονσόλων νέας γενιάς με αδυναμία στους αγώνες ταχύτητας. Ο τίτλος Forza Motorsport 5 που θα διατεθεί με την κυκλοφορία του Xbox One δύσκολα θα καταφέρει να ανταγωνιστεί τον τίτλο για το PS3, αν εξαιρέσει κανείς τα γραφικά.

Εκτός από το εύρος του, το Gran Turismo 6 ξεχωρίζει και για τις λεπτομέρειες. Ο έναστρος ουρανός εξομοιώνεται με ακρίβεια κατά τη διάρκεια των βραδινών διαδρομών και τα δεδομένα οδήγησης των παικτών αποθηκεύονται σε ένα αρχείο καταγραφής δεδομένων για ολοκληρωμένη ανάλυση μετά τον αγώνα. Τέλος, το «GPS Logger» επιτρέπει την εύκολη ενσωμάτωση πραγματικών οδικών διαδρομών στο παιχνίδι μέσω μιας εφαρμογής για smartphone.