Το Gorilla Glass είναι ένα χαρακτηριστικό που βρίσκεις στα περισσότερα smartphone σήμερα και προσφέρει προστασία από θραύση και γρατζουνιές στην οθόνη του κινητού. Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση, βέβαια, και έτσι η Corning, η εταιρία που κατασκευάζει το Gorilla Glass, ετοίμασε την επόμενη γενιά. Αυτή δεν θα λέγεται «7», όπως θα περιμέναμε, αλλά Gorilla Glass Victus.

Το Victus φέρνει σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του,  το Gorilla Glass 6. Το νέο ανθεκτικό γυαλί της Corning προσφέρει καλύτερη προστασία τόσο σε περίπτωση πτώσης όσο και από πιθανές γρατζουνιές. Σύμφωνα με την εταιρία, το Gorilla Glass Victus είναι δύο φορές πιο ανθεκτικό σε γρατζουνιές από το Gorilla Glass 6 ενώ μπορεί να επιβιώσει χωρίς θραύση σε πτώση από 2 μέτρα ύψος. Επιπλέον η Corning αναφέρει πως έχει αυξηθεί και η αντοχή σε επανειλημμένες πτώσεις. Το Gorilla Glass Victus μπορεί να αντέξει έως και 20 συνεχόμενες πτώσεις από το 1 μέτρο.

Όλες αυτές οι βελτιώσεις έρχονται χωρίς να «θυσιαστεί» κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του γυαλιού. Δεν χρειάζεται, για παράδειγμα, να έχει μεγαλύτερο πάχος για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Πρακτικά το νέο γυαλί της Corning υπερισχύει του προκατόχου του σε ανθεκτικότητα, χωρίς να έχει κάποιο μειονέκτημα. Άρα τα επόμενα smartphone που θα το αξιοποιούν δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν κάτι στο σχεδιασμό τους για να το ενσωματώσουν. Ένα ακόμα ευχάριστο νέο είναι πως το Victus δεν είναι ακριβότερο στην παραγωγή και θα κοστίζει περίπου το ίδιο στους κατασκευαστές που θέλουν να το προμηθευτούν.

Φυσικά ακόμα και η Corning αναγνωρίζει ότι οι συνθήκες μιας πτώσης, ή μιας επαφής με άλλο αντικείμενο, μπορούν να δημιουργήσουν ζημιά στο γυαλί της, ακόμα κι αν αυτό συμβεί εντός των ορίων που παρουσιάζονται παραπάνω. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι ότι η γενικότερη ανθεκτικότητα του νέου γυαλιού είναι σημαντικά αυξημένη.

Όσο ανθεκτικό κι αν είναι το γυαλί του smartphone σου ωστόσο, είναι προτιμότερο να έχεις μια θήκη και ένα tempered glass screen protector να το προστατεύει!