Πιθανόν το smartphone που κρατάτε στα χέρια σας, να διαθέτει την ειδική επίστρωση γυαλιού Gorilla Glass, του ανθεκτικού γυαλιού που το προστατεύει από γρατσουνιές και από τυχόν σπασίματα της οθόνης.

Η εταιρεία Corning, συνεχίζει να αναπτύσσει την τεχνολογία και παρουσίασε πρόσφατα την πέμπτη γενιά του Gorilla Glass, η οποία προστατεύει την οθόνη του smartphone σας από πτώσεις ακόμα και από 1.6 μέτρα. Αν μια τέτοια πτώση σας φαίνεται δύσκολο να συμβεί, τα στοιχεία της Corning φανερώνουν ότι τα τελευταία χρόνια οι πτώσεις από παρόμοιο ύψος είναι πιο συχνές αφού συμβαίνουν κατά τη διαδικασία λήψης μιας selfie φωτογραφίας. Ακόμα η εταιρεία αναφέρει ότι στο 85% των κατόχων ενός smartphone, έχουν δει την αγαπημένη τους συσκευή να πέφτει στο έδαφος από ύψος μία φορά ενώ στο 55% του δείγματος της έρευνας, αυτό έχει συμβεί περισσότερες από τρεις φορές.

Με πιο ανθεκτικό γυαλί, το Gorilla Glass 5 συνεχίζει να αντιστέκεται σε γρατσουνιές όταν τοποθετήσετε για παράδειγμα το smartphone σας στην ίδια τσέπη με κλειδιά, ενώ δεν αλλοιώνει τα χρώματα που μπορεί να εμφανίσει η συσκευή στην οθόνη. Οι πρώτες συσκευές που θα ενσωματώνουν το Gorilla Glass 5 θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες, με το Galaxy Note 7 να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα.