Ο CEO της GoPro είχε υποσχεθεί εδώ και αρκετούς μήνες ότι η εταιρεία του θα ανακοινώσει σύντομα μια φθηνότερη κάμερα δράσης, η οποία θα προορίζεται για όσους βρίσκουν ακριβές τις δύο άλλες προτάσεις, τη Hero 5 και τη Hero 6. Η μέρα αυτή έφτασε και έτσι η GoPro ανακοινώνει την GoPro Hero (σκέτο) η οποία έρχεται με τιμή $199.

Αναμενόμενα, οι επιδόσεις της δεν είναι στα ίδια επίπεδα με τα μεγαλύτερα αδερφάκια της αφού η μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει είναι τα 1440P στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, κάτι που σημαίνει ότι δεν υποστηρίζει 4K ανάλυση αλλά και εγγραφή βίντεο σεπολύ αργή κίνηση. Η λήψη φωτογραφιών γίνεται στα 10MP ενώ υπάρχει μία και μοναδική λειτουργία λήψης φωτογραφιών κατά ριπάς, στα 10 καρέ το δευτερόλεπτο. Ακόμα στηρίζεται στο τσιπ Ambarell έναντι του GP1 που υποστηρίζει η Hero 6.

Κατά τα άλλα η GoPro Hero διαθέτει οθόνη αφής μεγέθους 2 ιντσών, φωνητικό έλεγχο και ψηφιακή σταθεροποίηση ενώ είναι αδιάβροχη σε βάθος έως τα 9 μέτρα. Κυκλοφορεί από σήμερα όχι μόνο στην Αμερικανική αλλά και στην Ευρωπαική αγορά.