Οι χρήστες περίμεναν υπομονετικά το Google Nexus 5. Η συσκευή είναι επιτέλους διαθέσιμη. Το ολοκαίνουργιο smartphone της Google σε συνεργασία με την LG βασίζεται στο τελευταίο λειτουργικό σύστημα Google Android 4.4 KitKat και διαθέτει οθόνη 5 ιντσών και γρήγορο επεξεργαστή Snapdragon της Qualcomm.

Η οθόνη 5 ιντσών Google Nexus 5 έχει εγγενή ανάλυση 1.920 x 1.080 Pixel για πραγματική απόλαυση Full HD. Επιπλέον, είναι επικαλυμμένη με προστατευτική επένδυση Gorilla Glass 3, η οποία προστατεύει το smartphone Android από πτώσεις και γρατσουνιές.

Όσον αφορά την υπολογιστική δύναμη, το Google Nexus 5 ενσωματώνει τον γρήγορο τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon της Qualcomm με ρυθμό χρονισμού στα 2,26 GHz. Επίσης, διαθέτει επεξεργαστή γραφικών Adreno 330 της Qualcomm και μνήμη RAM χωρητικότητας 2 GB για την εκτέλεση των προγραμμάτων. Για την αποθήκευση δεδομένων, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των παραλλαγών 16 και 32 GB, αλλά και τα δύο μοντέλα προσφέρουν δυνατότητες επέκτασης.

Ο εξοπλισμός ολοκληρώνεται με δύο κάμερες ανάλυσης 1,3 Megapixel και 8 Μegapixel για την μπροστινή και την πίσω κάμερα αντιστοίχως. Η μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 2.300 mAh και δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Ωστόσο, με τη βοήθεια της τεχνολογίας Qi και του κατάλληλου αξεσουάρ φορτίζεται μέσω επαγωγής. Εκτός από τις κοινές θύρες Wi-Fi και Bluetooth, το Google Nexus 5 ενσωματώνει και μια μονάδα LTE για γρήγορη κινητή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το Google Nexus 5 προσφέρεται με το ολοκαίνουργιο λειτουργικό σύστημα Google Android 4.4 KitKat. Το smartphone έχει ύψος 8,59 mm, ζυγίζει 130 γραμμάρια και είναι διαθέσιμο σε μαύρο και λευκό χρώμα.