Τα Google Maps είναι μία από τις πολυτιμότερες εφαρμογές για κάθε smartphone με πολλές και χρήσιμες λειτουργίες όπως το StreetView, η εμφάνιση κίνησης, δωρεάν πλοήγηση καθώς και χάρτες offline χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο Internet.

Η Google προσθέτει από σήμερα μία ακόμη χρήσιμη δυνατότητα στην εφαρμογή αλλά και στην web έκδοση η οποία δεν έίναι άλλη από τη δημιουργία λιστών με τα αγαπημένα μέρη που έχετε επισκεφθεί στα πρότυπα μιας άλλης εφαρμογής, του Foursquare. Έτσι επιλέγοντας το μέρος που σας έκανε εντύπωση, μπορείτε να δείτε όπως και πριν τη λειτουργία Αποθήκευσης (Save). Όμως το πάτημα της πλέον δίνει τη δυνατότητα εμφάνισης ενός νέου μενού όπου ο χρήστης μπορεί να εισάγει το συγκεκριμένο μέρος σε μια προυπάρχουσα λίστα (πχ. Εστιατόρια) ή να δημιουργήσει τη δική του.

Τα πλεονεκτήματα δημιουργίας μιας λίστας είναι αρκετά αφού αυτή είναι δυναμική. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να “ακολουθήσει” τις ενημερώσεις που κάνετε σε αυτή, μόνο όμως επιλέξετε να εμφανίζεται δημόσια σε όλους. Ακόμα μπορείτε με πολύ εύκολο τρόπο να τη διαμοιράσετε σε φίλους μέσω email αλλά ακόμα και σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook.

Η δυνατότητα δημιουργίας λίστας με αγαπημένες τοποθεσίες στα Google Maps είναι από σήμερα διαθέσιμη στις εκδόσεις του iOS και του Android.