Οι τελευταίες hardware ανακοινώσεις από τη Google ήρθαν μέσα από ένα… χορταστικό virtual event, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες σημαντικές tech ανακοινώσεις εδώ και μήνες. Στο Launch Night In, λοιπόν, η Google κατάφερε να χωρέσει τις παρουσιάσεις πολλών νέων συσκευών. Αν δεν παρακολούθησες το live streaming -και δεν έχεις χρόνο να δεις όλο το βίντεο- we got your back. Ας δούμε όλες τις ανακοινώσεις σε ένα σύντομο κείμενο και ένα συνοπτικό βίντεο 8 λεπτών, που ετοίμασε το cnet!

Google Pixel 5 και Pixel 4a 5G

Ξεκινάμε από τα δύο νέα smartphone της Google. Οι νέες Pixel συσκευές διαφέρουν σε πολλά αλλά έχουν δύο σημαντιικά κοινά χαρακτηριστικά. Και οι δύο υποστηρίζουν 5G δίκτυα, χάρη στον Snapdragon 765G, ενώ διαθέτουν το ίδιο σύστημα κάμερας, που αποτελείται από έναν κύριο αισθητήρα 12,2MP, έναν ultra-wide 16MP ενώ και η selfie κάμερα περιλαμβάνει τον ίδιο αισθητήρα 8MP και στα δύο μοντέλα.

Το flagship για το 2020 είναι το Pixel 5, οπότε διαθέτει και τα καλύτερα specs. Αυτά περιλαμβάνουν OLED οθόνη 6″ με ανανέωση 90Hz128GB αποθηκευτικό χώρο, 8GB RAM και μπαταρία 4.080mAh. Το Pixel 4a 5G είναι μεγαλύτερο, με οθόνη 6,2″, μόνο που αυτή δεν διαθέτει αυξημένο ρυθμό ανανέωσης. Η χωρητικότητα είναι και εδώ 128GB με τη RAM να φτάνει τα 6GB. Η μπαταρία είναι λίγο μικρότερη και έχει χωρητικότητα 3.885mAh.

Chromecast with Google TV

Η επόμενη γενιά Chromecast είναι πληρέστερη από ποτέ. Οι βασικές αναβαθμίσεις στο νέο streaming dongle της Google είναι δύο: αρχικά το ανανεωμένο Chromecast έρχεται με ενσωματωμένο το Google TV, την custom έκδοση του Android TV, που δημιούργησε η Google. Σε μπερδέψαμε; Σκέψου το σαν να μιλάμε για εκδόσεις λογισμικού στα Android smartphone. Όπως κάθε κατασκευαστής μπορεί να πάρει το Android για να το παραμετροποιήσει, έτσι γίνεται και με το Android TV. Η έκδοση που δημιούργησε η Google λέγεται Google TV, βασίζεται στο Android TV και διαθέτει ξεχωριστό interface. Το δεύτερο σημαντικό χαρακτηριστικό του καινούργιου Chromecast είναι πως έρχεται με χειριστήριο, για να διευκολύνει την πλοήγηση.

Nest Audio

Η τελευταία ανακοίνωση αφορά ένα smart speaker από τη Google. Η συσκευή αυτή είναι το Nest Audio, που πέρα από την αυτοματοποίηση του σπιτιού και τις έξυπνες λειτουργίες δίνει μεγάλη έμφαση στην απόδοση του ήχου. Το Nest Audio απευθύνεται σε λάτρεις της μουσικής και έρχεται με ξεχωριστό tweeter και mid-woofer, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ένταση και καθαρότερο μπάσο. Η νέα συσκευή διαθέτει και πολύ γρηγορότερη απόκριση στο Google Assistant, οπότε πρόκειται για μία αναβάθμιση από όλες τις απόψεις, σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα.

Αν θες να δεις όλα τα παραπάνω σε βίντεο μορφή, παρακολούθησε το video-recap του cnet παρακάτω: