Αυτή την Κυριακή, 21 Ιουνίου, είναι η Γιορτή του Πατέρα. Και φυσικά και του δικού σου πατέρα. Που τον φωνάζεις λογικά είτε μπαμπά, είτε πατέρα, ή με το μικρό του όνομα, ή ακόμη και με κάποιο χαϊδευτικό. Όπως όμως κι αν τον αποκαλείς ένα είναι σίγουρο. Ο πατέρας σου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σου. Και ασφαλώς από τους πιο αγαπημένους σου. Μαζί με τη μητέρα σου είναι οι σταθερές αξίες της ζωής σου, σε έναν κατά τα άλλα μεταβλητό κόσμο. Γιατί ο πατέρας σου ήταν εκεί στα πρώτα σου βήματα, όταν είπες τις πρώτες σου λέξεις, όταν απέκτησες τα πρώτα σου προβλήματα, άλλοτε ασήμαντα, και άλλοτε σημαντικά. Και είχε πάντα την καλή πρόθεση να βοηθήσει, ακόμη κι όταν δεν μπορούσε.

Ήταν εκείνος που σου έμαθε είτε να κάνεις ποδήλατο, είτε να οδηγείς, ή να διαβάζεις την ώρα, ή σε βοηθούσε στο διάβασμα στο σχολείο, ή έκανε όλα τα παραπάνω, ή και κανένα από αυτά, αλλά, άλλα εξίσου σημαντικά. Ο πατέρας που στους γιους του φροντίζει να δίνει πάντα συμβουλές για το σεξ και για το πώς να φέρονται στις γυναίκες, και που στις κόρες του «λιώνει» απλά και μόνο μόλις του «σκάσουν» ένα χαμόγελο. Ο πατέρας, που λόγω του ρόλου του, συνήθως είναι λιγότερο αυστηρός, και πιο επιεικής, αλλά πάντα παρών σε όλα τα σπουδαία και σημαντικά για τη ζωή του παιδιού του. Ο πατέρας που σου αγόραζε «κρυφά» από τη μητέρα σου γλυκά και παγωτά, αφενός για να μη σου χαλάσει χατίρι, κι αφετέρου για να μην σε ακούει να του γκρινιάζεις.

Ο πατέρας που κάποιες φράσεις του και κινήσεις του έχεις κοπιάρει ασυνείδητα. Εκείνος που θαυμάζεις για αρκετά πράγματα ώστε –ακόμη και ασυνείδητα- να αποτελεί πρότυπό σου σε κάποια πράγματα. Εκείνος που έβαζε και θα βάζει σε όλη του τη ζωή σε προτεραιότητα τις δικές του ανάγκες και επιθυμίες. Και που σε αγαπά πηγαία και αυθεντικά no matter what. Γιατί είσαι απλά το «βλασταράκι» του και αυτό το αρκεί. Ακόμη λοιπόν κι όταν έχει άδικο, ή όταν γίνεται παράλογος ή όταν πολύ απλά έχει αντίθετη άποψη από σένα, δεν μπορείς, όσο κι αν κάποιες φορές το θες, να του «κρατήσεις κακία», γιατί πολύ απλά ξέρεις ότι έχει πάντα καλή πρόθεση και ότι είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό σου.

Για τον δικό σου, λοιπόν, πατέρα, ακόμη και αν δεν πιστεύεις σε τέτοιου είδους εθιμοτυπικά, αξίζει με αφορμή την ημέρα να του κάνεις μια όμορφη έκπληξη, ως την ελάχιστη ένδειξη της αγάπης, της εκτίμησης και του ενδιαφέροντος προς το πρόσωπό του, κάνοντάς του ένα δώρο, το οποίο και θα τον εκπλήξει –μιας και δεν το περιμένει- και θα τον κάνει να συγκινηθεί που το παιδί του τον θυμήθηκε. Και επειδή ο πατέρας σου, άντρας είναι δεν παίζει να μην ξετρελαθεί αν του προσφέρεις μία από τις παρακάτω προτάσεις δώρων που σου συγκεντρώσαμε στην παρακάτω λίστα:

 

[sc:product article=”1129486″ ][sc:product article=”1155157″ ][sc:product article=”1152938″ ]