Γιατί μυρίζουν τα φρεσκοπλυμένα ρούχα;

Βγαίνοντας από το πλυντήριο, τα ρούχα σας θα πρέπει να είναι πεντακάθαρα και μοσχομυριστά. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που αυτά μυρίζουν έντονα; Αρκετοί θεωρούν ότι κάτι δεν πήγε καλά στην πλύση με αποτέλεσμα να την επαναλαμβάνουν, ωστόσο η κίνηση αυτή σπάνια λύνει το πρόβλημα. Αυτό που χρειάζεται πραγματικά η κατάσταση όμως, είναι να εντοπίσετε την πηγή του κακού και με την κατάλληλη κίνηση να χαρίσετε και πάλι στα ρούχα σας μοναδική φρεσκάδα και απολαυστική μυρωδιά.

Ελάτε να δούμε ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές αιτίες για την ενοχλητική μυρωδιά που εκπέμπουν τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας.

Βρώμικο πλυντήριο

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, το πλυντήριο με τον καιρό βρωμίζει! Οι λεκέδες, οι σκόνες και οι βρωμιές που αφαιρεί από τα ρούχα σας σε κάθε πλύση, ενδέχεται να συσσωρεύονται σε έναν βαθμό στο εσωτερικό του και σε συνδυασμό με τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, είναι πιθανό κάπου να έχει κάνει την εμφάνισή της μούχλα! Σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ένα καλό καθάρισμα του πλυντηρίου μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο και τις οδηγίες του κατασκευαστή για αναλυτικές πληροφορίες, ωστόσο μία λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε έτσι κι αλλιώς, είναι να ρίξετε μια κούπα λευκό ξύδι στον κάδο και κατόπιν να ξεκινήσετε μία κανονική διαδικασία πλύσης χωρίς ρούχα. Καθαρίστε προσεκτικά το συρτάρι απορρυπαντικού καθώς επίσης και την πόρτα του κάδου, επιμένοντας στα σημεία που εφάπτονται του λάστιχου –καθώς επίσης και στις «κρυφές» περιοχές.

Υπερβολικά πολύ απορρυπαντικό

«Αν βάλω λίγο περισσότερο απορρυπαντικό απ’ ό,τι λένε οι οδηγίες, τότε τα ρούχα μου θα καθαρίσουν καλύτερα». Η σκέψη αυτή μπορεί να ακούγεται απολύτως λογική στα αφτιά κάποιων, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Η χρήση μεγαλύτερης ποσότητας απορρυπαντικού από την ενδεδειγμένη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να ξεμείνει ένα ποσοστό στα ρούχα ακόμα και μετά το τέλος της πλύσης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ενοχλητικές οσμές.

Αν πράγματι αυτή είναι η αιτία του προβλήματος, τότε αυτό λύνεται απλώς ακολουθώντας τις οδηγίες σε ό,τι αφορά τη δοσολογία του απορρυπαντικού.

Υπερβολικά λίγο απορρυπαντικό

Σε περίπτωση πάλι που θεωρείτε ότι επειδή τα ρούχα μίας πλύσης είναι λιγότερα απ’ ό,τι συνήθως μπορείτε να τη… γλιτώσετε χρησιμοποιώντας λίγο λιγότερο απορρυπαντικό σε σχέση με τις άλλες φορές, απατάσθε οικτρά. Όπως προαναφέραμε, η ποσότητα απορρυπαντικού που πρέπει να χρησιμοποιείτε είναι συγκεκριμένη. Αν εσείς προτιμήσετε λιγότερη, τότε τα ρούχα σας δε θα καθαρίσουν όπως πρέπει με αποτέλεσμα να μείνουν επάνω τους λεκέδες, βρωμιά και φυσικά ενοχλητικές μυρωδιές.

Χρησιμοποιήστε την ποσότητα απορρυπαντικού που πρέπει και το πρόβλημα θα διορθωθεί.

Κακές συνθήκες φύλαξης ρούχων

Υπάρχει η περίπτωση όμως η μυρωδιά των φρεσκοπλυμένων σας ρούχων να οφείλεται σε εντελώς διαφορετικό λόγο. Αν αυτά βρίσκονται πριν την πλύση σε χώρο με πολλή υγρασία, τότε ενδεχομένως να εμφανίζεται επάνω τους μούχλα, έστω και με τη μορφή οσμών. Μία κούπα λευκό ξύδι σε κάθε πλύση –στον κάδο- θα λύσει το πρόβλημα μια και καλή. Αν πάλι κρατάτε τα ρούχα πριν την πλύση σε χώρο κλειστό, ενδεχομένως η «κλεισούρα» να τα συνοδεύει και στο πλυντήριο. Ένα μείγμα κρύου νερού και μαγειρικής σόδας θα διώξει την κακοσμία, φτάνει να βεβαιωθείτε πρώτα ότι δεν πρόκειται να βλάψει το χρώμα των ρούχων σας. Αν τέλος αυτά βρίσκονται σε χώρο με έντονη μυρωδιά τσιγάρου, απλά απλώστε τα στον καθαρό αέρα πριν την πλύση, έτσι ώστε να φύγει η τσιγαρίλα από πάνω τους.