Μπορεί κάποτε το στεγνωτήριο να θεωρείτο ένα είδος πολυτέλειας, όμως πλέον τείνει να γίνει μία από τις βασικότερες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές κάθε νοικοκυριού.

Διαβάστε τους βασικούς λόγους αλλά και ποιο να επιλέξεις.

Το πρόβλημα της Αιθαλομίχλης

Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, αρκετά βαρύς. Ακόμα και σαν τον περσινό να είναι όμως, η υπερκατανάλωση ακατάλληλων καυσόξυλων λόγω οικονομικής κρίσης, αναμένεται να δημιουργήσει για ακόμα μία φορά το πρόβλημα της αιθαλομίχλης. Ήδη με τα πρώτα κρύα ήρθε και η βαριά μυρωδιά που συντροφεύει τα αστικά κέντρα της χώρας τις νύχτες των προηγούμενων χειμώνων.

Στεγνωτήριο

Το φαινόμενο αυτό μπορεί να έχει επίπτωση τόσο σε εσάς, όσο και στα ρούχα σας. Σε εσάς, αφού για να μαζέψετε τα ρούχα από την απλώστρα θα χρειαστεί να εκθέσετε τον εαυτό σας στη δυσοσμία και τον οργανισμό σας στην αιθάλη και το διοξείδιο του θείου. Στα ρούχα σας που ποτίζουν με αυτήν την απαίσια μυρωδιά της αιθαλομίχλης. Η αποφυγή της έκθεσής σας στην αιθαλομίχλη λοιπόν, μπορεί να αποφευχθεί με την αγορά στεγνωτηρίου.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Φτιάξε την τέλεια ατμόσφαιρα στο σπίτι με αφυγραντήρα, υγραντήρα ή ιονιστή

Η έλλειψη χώρου και η… μπουγάδα στο σαλόνι

Παλιότερα οι νοικοκυρές άπλωναν τις μπουγάδες τους στις ταράτσες των σπιτιών. Πλέον όμως, κάτι τέτοιο, στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί. Έτσι δημιουργούνται δύο πολύ βασικά προβλήματα.

1)Το ένα αφορά τις πολύ μεγάλες σε όγκο μπουγάδες που μία απλώστρα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει. Για παράδειγμα πολυμελείς οικογένειες ή οικογένειες με μωρό που χρειάζονται συχνή πλύση, πολλών ρούχων.

2)Το δεύτερο αφορά τη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Αρχιτεκτονικής Mackintosh, στη Γλασκόβη, και αποκάλυψε πως η απλωμένη μπουγάδα εντός του σπιτιού, ευθύνεται για την πιθανή αύξηση των αλλεργιών και την επιβάρυνση κρουσμάτων άσθματος.

Στεγνωτήριο

Μάλιστα όπως έδειξε η ίδια έρευνα σε πολλά σπίτια είναι ιδιαιτέρως αυξημένη η υγρασία – και σε ποσοστό έως 30% αυτό οφείλεται στις μπουγάδες που στεγνώνουν στο σαλόνι. Οι ερευνητές λένε πως τα τρία τέταρτα των σπιτιών που εξέτασαν είχαν επίπεδα υγρασίας αρκετά υψηλά ώστε να αναπτυχθεί μούχλα στο εσωτερικό τους και να αυξηθούν οι συγκεντρώσεις σπορίων μούχλας στον αέρα. Αυτή ακριβώς η ελάττωση στην ποιότητα του αέρα, έχει συσχετισθεί με το άσθμα και άλλες αλλεργίες!

Πόσο μάλλον όταν στο χώρο βρίσκονται ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά και ηλικιωμένοι.

Διάβασε και αυτό: Επίλεξε τη σωστή θέρμανση για να διατηρήσεις το σπίτι ζεστό

Εξελιγμένες τεχνολογίες που εξοικονομούν χρόνο, προσθέτοντας μάλιστα υγιεινή και ποιότητα στεγνώματος.

Στεγνωτήριο

Πλέον και τα στεγνωτήρια όμως, παρουσιάζουν εντυπωσιακές νέες τεχνολογίες που μπορούν να διατηρήσουν τα ρούχα στην ποιότητα και στην κατάσταση που επιθυμείτε! Σκεφτείτε για παράδειγμα, πως μπορείτε να βγάζετε τα βαμβακερά σας έτοιμα για αποθήκευση ή όσο μαλακά (και ταυτόχρονα αποστειρωμένα) θέλετε ώστε να τα σιδερώσετε άμεσα! Στεγνωτήρια με τεχνολογία ειδικών αισθητήρων για αυτόματη επίτευξη ιδανικών συνθηκών στεγνώματος, ανάλογα με το είδος του ρούχου.

Πραγματικά θα ανακαλύψετε μία νέα αίσθηση που μπορούν να σας δώσουν τα ρούχα σας!

Ποιό λοιπόν να επιλέξω;

Και τώρα φτάνουμε στο μεγάλο δίλημμα. Στεγνωτήριο Υψηλής κατανάλωσης ή στεγνωτήριο Χαμηλής κατανάλωσης; Αυτό φυσικά εξαρτάται, από τη χρήση που επιθυμείτε να κάνετε.

Θέλετε ένα στεγνωτήριο για συχνή χρήση; Αν για παράδειγμα έχετε μωρό στο σπίτι ή πολλά ρούχα. Τότε ένα στεγνωτήριο χαμηλής τάσης είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς, αφού μπορεί να είναι ακριβότερο από τα υψηλής τάσης, αλλά με τις συχνές χρήσεις και την τεράστια εξοικονόμηση ρεύματος, θα κάνετε πολύ σύντομα απόσβεση!

Βρες εδώ το κατάλληλο στεγνωτήριο