Η Google κυκλοφορεί ένα από τα καλύτερα εικονικά πληκτρολόγια όχι μόνο για τα smartphone που στηρίζονται στην πλατφόρμα του Android αλλά και για το iPhone.

Μάλιστα η τελευταία έκδοση του Gboard όπως είναι η επίσημη ονομασία του πληκτρολογίου της Google, φέρνει πρώτα στο iPhone πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία θα δουν οι κάτοχοι android κινητών αργότερα. Το πρώτο είναι η υποστήριξη του YouTube, κάτι που επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιήσει πολύ γρήγορα μια αναζήτηση στο YouTube για ένα βίντεο, το οποίο και μπορεί να κοινοποιήσει σε οποιαδήπτοε εφαρμογή χρησιμοποιεί και χωρίς να χρειαστεί καν να βγει από αυτή.

Μία ακόμη χρήσιμη δυνατότητα είναι η υποστήριξη των Google Maps, όπου και πάλι με το πάτημα ενός κουμπιού, είναι εύκολη η κοινοποίηση της τοποθεσίας του χρήστη στον συνομιλητή του, μέσα από οποιαδήποτε εφαρμογή. Στην προκειμένη περίπτωση το Gboard συνεργάζεται άψογα με τα Google Maps προτείνοντας μέσα από καρτέλες, την εμφάνιση σημείων ενδιαφέροντος γύρω από την περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης.

Τέλος, η Google προσθέτει τη δυνατότητα ο χρήστης να μπορεί να απαντήσει σε κάποιο μήνυμα όχι πληκτρολογώντας αλλά…ζωγραφίζοντας, κάτι που κάνει τις συζητήσεις πιο «ζωντανές» και αστείες.