Πριν λίγη ώρα έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας γενιάς Galaxy, της κορυφαίας σειράς Galaxy S22 καθώς και του Galaxy Tab S8! Μάθε τις νέες δυνατότητες!

Η Samsung… κρατήθηκε όσο πήγαινε, αλλά τώρα ήρθε η ώρα για τη νέα γενιά των… γαλαξιακών της smartphones, της κορυφαίας σειράς Galaxy S22! Όπως συνηθίζεται να λέγονται, αυτή είναι μια σειρά “flagship”, δηλαδή τα μοντέλα της αποτελούν τις ναυαρχίδες της εταιρείας – τουλάχιστον όσον αφορά τα “συμβατικά” smartphones, γιατί η Samsung έχει και τα ακόμα πιο… flagship, τα αναδιπλώμενα Galaxy Fold.

Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, οι παρουσιάσεις των νέων Galaxy S22 αλλά και Galaxy Tab S8 ήταν γεμάτες… φωτογραφία! Η φωτογραφία και, ειδικότερα, η ενισχυμένη μέσω προηγμένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης φωτογραφία είναι το νέο “πεδίο μάχης” για τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου. Το νέο Galaxy S22 έρχεται σε τρεις εκδόσεις: το “απλό” S22, το ενισχυμένο S22+ (Plus), και το κορυφαίο S22 Ultra. Όπως θα περίμενες, τα νέα μοντέλα έρχονται με πολλές αναβαθμίσεις, καλύτερες κάμερες, αυξημένη διάρκεια μπαταρίας, αλλά και επεξεργαστές νέας γενιάς. Επίσης, η Samsung έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι, πλέον, χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό από τους ωκεανούς για κάποια εξαρτήματα των συσκευών της. Αν και ο φετινός στόχος είναι πολύ μετριοπαθής, η εταιρεία ελπίζει αυτή η “σταγόνα” να γίνει τεράστιο κύμα και να φέρει μια αλλαγή στην ανακύκλωση των πλαστικών.

Όπως ήταν αναμενόμενο εδώ και καιρό, οι νέοι… γαλαξίες της Samsung έρχονται με τον ολοκαίνουριο επεξεργαστή Exynos 2200 της ίδιας της Samsung, ο οποίος κατασκευάζεται στα 4 νανόμετρα και ενσωματώνει την πολυαναμενόμενη GPU ονόματι Xclipse 920, η οποία προέκυψε μετά τη συνεργασία της Samsung με την AMD! Αυτά, βέβαια, στην “παγκόσμια” αγορά, διότι το ίδιο μοντέλο για τις αγορές των ΗΠΑ, Ινδίας και Κίνας θα κυκλοφορεί με τον Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1… για κάποιο λόγο.

Τα τρία μοντέλα ξεχωρίζουν από τα μεγέθη, με το S22 να βρίσκεται στις 6,1 ίντσες (σε οθόνη), το S22 Plus στις 6,6, ενώ το κορυφαίο Ultra στις 6,8 ίντσες. Επίσης διαφέρουν και στη μνήμη, με τα δύο μικρότερα μοντέλα να έρχονται με 8GB RAM, ενώ το Ultra να διαθέτει και (τα περισσότερα) μοντέλα με 12GB RAM, ενώ φτάνει μέχρι και το 1TB σε αποθηκευτικό χώρο. Μια ακόμη διαφορά είναι και οι κάμερες, με τα μικρότερα S22 και S22 Plus να έρχονται με τριπλή κάμερα – ή τρεις κάμερες, αν προτιμάς – στα 50 megapixels για τη μεγαλύτερη (ευρυγώνια), 10 για την tele και 12 megapixels για την ultrawide. Στο μοντέλο S22 Ultra, όμως, η “μεγάλη” κάμερα είναι στα 108 megapixels, ενώ προστίθεται άλλη μία “periscope telephoto” στα 10 megapixels.

Νέα είχαμε και στα tablets, όμως, με τα νέα Galaxy Tab S8 να κάνουν την εμφάνισή τους στην παρουσίαση. Ο πληθυντικός πηγαίνει στα τρία νέα μοντέλα της σειράς S8, τα οποία είναι: το “βασικό” S8, το ενισχυμένο και μεγαλύτερο S8+ και τέλος το κορυφαίο S8 Ultra. Τα νέα Tabs θα έρθουν με τον ίδιο επεξεργαστή των S22… αν βρισκόμασταν στις ΗΠΑ! Γιατί, απλά, ο επεξεργαστής των Tab S8 είναι ο Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, ο οποίος όμως, όπως αναφέραμε πιο πάνω, δεν είναι ο ίδιος με τα Galaxy S22 που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη! Anyway… τα νέα Tab S8 έρχονται σε τρία μεγέθη, ένα (με οθόνη) 11 ιντσών, ένα 12,4 και ένα στις 14,6. Προφανώς αυτά αντιστοιχούν και στα μοντέλα, το S8, το S8+ και το S8 Ultra. Άλλες διαφορές είναι οι συνδυασμοί μνήμης και αποθηκευτικού χώρου. Όλα τα μοντέλα ξεκινούν από τα 8GB RAM – 128GB δίσκου, με τα δύο μικρότερα να φτάνουν μέχρι 12/256. Αντιθέτως, το Ultra περιλαμβάνει και έκδοση 16/512, για όσους θέλουν το μέγιστο σε RAM και σε αποθηκευτικό χώρο!

Τα νέα μοντέλα, τόσο τα Samsung Galaxy S22 όσο και τα Samsung Galaxy Tab S8, είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από σήμερα, ενώ η επίσημη κυκλοφορία τους είναι στο τέλος του μήνα, το οποίο σημαίνει πως θα το έχεις στα χέρια σου σε λιγότερο από δύο εβδομάδες!