Μετά την απόσυρση του Galaxy Note 7, πολλοί πιστεύουν ότι η Samsung θα πρέπει να παρουσιάσει ένα άκρως εντυπωσιακό Galaxy S8 προκειμένου να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν.

Για την ώρα γνωρίζουμε ότι η Κορεατική εταιρεία επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει σημαντικά τις διαρροές, έχοντας στείλει σχετικά e-mail σε όσους προμηθευτές και μη, έχουν άμεση σχέση με την κυκλοφορία του κινητού, ενημερώνοντας τους ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πάντως μία από τις πιο σημαντικές φήμες, δεν έχουν να κάνουν με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής αλλά με το λογισμικό της και συγκεκριμένα με μια νέα ψηφιακή βοηθό που ετοιμάζει η Samsung.

Μετά και την πρόσφατη εξαγορά της εταιρείας Viv που βρίσκεται πίσω όχι μόνο από την ομώνυμη ψηφιακή βοηθό αλλά και τη Siri της Apple, η Samsung φέρεται να επιθυμεί να την ενσωματώσει πλήρως στην επόμενή της ναυαρχίδα. Η Viv (που σημαίνει ζωή) αποτελεί έναν από τους πιο «έξυπνους» ψηφιακούς βοηθούς, με την τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει να επιτρέπει την διεξαγωγή κανονικών διαλόγων μεταξύ αυτής και του χρήστη.

Η κυκλοφορία του Galaxy S8 τοποθετείται χρονικά στα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της έκθεσης MWC 2017.