Με την ανακοίνωση του Galaxy Note 8 να είναι προγραμματισμένη για τις 23 Αυγούστου, η Samsung προχωρά σήμερα σε μια νέα κυκλοφορία smartphone, αυτή του Galaxy S8 Active.

Τα μοντέλα Galaxy Active όπως πάντα προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή από τα άλλα μοντέλα της οικογενείας Galaxy S υποστηρίζοντας το στρατιωτικό πρότυπο MIL-STD-810G, έχοντας τη δυνατότητα να αντέχουν σε πτώσεις από σχετικά μεγάλο ύψος, να βρίσκονται κάτω από νερό για πολύ ώρα και γενικά να προορίζονται για λειτουργία σε «σκληρές συνθήκες». Φυσικά η ενισχυμένη κατασκευή της συσκευής, δεν επέτρεψε στη Samsung να φέρει ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό του Galaxy S8, αυτό της Infinity Display οθόνης με τις κυρτες πλευρές, αν και τα περιθώρια στο Galaxy S8 Active γύρω από την οθόνη των 5,8 ιντσών είναι πολύ μικρά.

Κατά τα άλλα το νέο smartphone της Samsung διαθέτει παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά με το μεγαλύτερο «αδερφάκι» του αλλά και κάμερα 12MP στο πίσω μέρος και μπαταρία 4.000mAh, σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή που βρίσκουμε στο Galaxy S8 (3000mAh). Οι προπαραγγελίες ξεκινάνε από σήμερα και η τιμή του έχει οριστεί στα $850.