Τα clamshell κινητά ή αλλιώς flip phones, αυτά που δηλαδή μπορούν να διπλώσουν στη μέση, κυριαρχούσαν μέχρι την έλευση των smartphones, όμως πλέον η κυκλοφορία νέων μοντέλων γίνεται με το σταγονόμετρο.

Η Samsung είναι μία από αυτές τις εταιρείες που εξακολοθούν να παρουσιάζουν παρόμοια μοντέλα όπως το πρόσφατο G-9298, το οποίο όμως αρχικά θα κυκλοφορήσει για την αγορά της Κίνας. Το G-9298 παίρνει θα λέγαμε τη συνταγή ενός αναδιπλούμενου κινητού, και την εκσυγχρονίζει αφού ενσωματώνει τεχνικά χαρακτηριστικά που συναντάμε σε πολύ καλά smartphones. Έτσι το νέο flip phone της Samsung έρχεται με οθόνη 4,2 ιντσών, τεχνολογίας AMOLED και με ανάλυση Full HD. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα από τα καλύτερα chipsets της Qualcomm, το Snaprdragon 821 ενώ εξίσου καλές είναι και οι δύο κάμερες της συσκευής. Συγκεκριμένα η κύρια κάμερα έχει ανάλυση 12MP και διάφραγμα f/1.7, με την εμπρόσθια για τις selfies σας να έχει ανάλυση 5MP και διάφραγμα f/1.9.

To G-9298 το οποίο παρουσιάζεται και ως Leadership 8, υποστηρίζει ακόμα ασύρματη φόρτιση, μπαταρία 2300mAh και κλασσικά διαθέτει κανονικό πληκτρολόγιο κάτι που θα εκτιμήσουν πολλοί. Για την ώρα η Samsung δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της σχετικά με κυκλοφορία της συσκευής εκτός Κίνας.