Η μάσκα προσώπου έχει γίνει, πλέον, μέρος του καθημερινού μας εξοπλισμού, καθώς κρίνεται αναγκαία για μέρη όπως το σούπερ-μάρκετ ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου ο συνωστισμός είναι συχνό φαινόμενο. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς αμέτρητες μάσκες μίας χρήσης ή να αγοράζεις διαρκώς καινούργιες. Με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μπορείς να φτιάξεις τη δική σου χειροποίητη μάσκα. Τα βήματα είναι πολύ απλά – αρκεί μια ραπτομηχανή της Singer και η διαδικασία θα σου πάρει μόνο λίγα λεπτά!

Το παρακάτω βίντεο θα σου δείξει πόσο εύκολη και γρήγορη είναι η διαδικασία:

Τα υλικά που θα χρειαστείς, για να ράψεις κι εσύ τη δική σου μάσκα, είναι: βαμβακερό ύφασμα με πυκνή ύφανση, ραπτομηχανή, κλωστή, βελόνα, καρφίτσες, ψαλίδι και χάρακας ή μεζούρα. Αναλυτικά,τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να δημιουργήσεις τη δική σου μάσκα προσώπου είναι 13 και έχουν ως εξής:

 1. Κόψε ένα βαμβακερό ύφασμα σε διάσταση περίπου 18Χ50cm
 2. Δίπλωσε στη μέση το ύφασμα με την μπροστινή πλευρά του υφάσματος από μέσα
 3. Τοποθέτησε ακριβώς στη μέση ένα κομμάτι σύρμα χειροτεχνίας
 4. Σταθεροποίησε το σύρμα χειροτεχνίας ράβοντάς το
 5. Γύρισε το ύφασμα από την άλλη πλευρά, ώστε να βλέπεις την πίσω πλευρά του υφάσματος
 6. Ράψε τις τρεις πλευρές αφήνοντας τη μια πλευρά ανοιχτή, για να γυρίσεις το ύφασμα από την καλή του πλευρά
 7. Δίπλωσε το κομμάτι τρεις φορές, δημιουργώντας τρεις ίσιες πιέτες
 8. Σταθεροποίησε τις πιέτες ράβοντας τις πλαϊνές πλευρές
 9. Για τις λωρίδες κόψε δυο κομμάτια ύφασμα 5Χ80cm
 10. Δίπλωσέ τις χρησιμοποιώντας καρφίτσες
 11. Ράψε τα 35cm της λωρίδας και μετά τοποθέτησε ενδιάμεσα στη λωρίδα τη μια πλαϊνή πλευρά της μάσκας
 12. Ράψε το υπόλοιπο της λωρίδας και επανέλαβε για την άλλη πλευρά
 13. Εναλλακτικά, αντί για υφασμάτινες λωρίδες, μπορείς να εφαρμόσεις στις άκρες της μάσκας λάστιχα 18cm

Αν δεν έχεις ραπτομηχανή, ήρθε η ώρα να αποκτήσεις. Κάνε τα πρώτα σου βήματα στη ραπτική με τη Singer Starlet 1507. Για ακόμα περισσότερες δυνατότητες επίλεξε τη Singer Smart II, η οποία διαθέτει 8 προγράμματα και επιλογή σχεδίου ραφής. Οι επιλογές σου δε σταματούν εδώ, καθώς με τη Singer Madam II μπορείς να επιλέξεις μεταξύ ελαστικών και μη-ελαστικών βελονιών, ενώ η συσκευασία της συνοδεύεται από 23 διαφορετικές βελονιές.

https://www.mediamarkt.gr/el/search.html?query=1075328%7C%7C1229405%7C%7C1229406&searchProfile=onlineshop&channel=mmgrel&outlet=896&campaign=true

Με τη δημιουργία μιας χειροποίητης μάσκας μπορείς με οικονομικό τρόπο να καλύψεις την ανάγκη για προστασία του προσώπου σου, όταν βρίσκεσαι σε χώρο με πολλά άτομα. Μια μάσκα από 100% βαμβακερό ύφασμα, με πυκνή ύφανση και σε διπλό στρώμα, προσφέρει πολύ υψηλή προστασία. Και το πιο σημαντικό; Είναι πλενόμενη και επαναχρησιμοποιούμενη.

Τα περισσότερα, αν όχι όλα, από τα υλικά που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις μια μάσκα προσώπου υπάρχουν ήδη στο σπίτι. 100% βαμβακερό ύφασμα μπορείς να εξασφαλίσεις από βαμβακερά σεντόνια/μαξιλαροθήκες, βαμβακερές πετσέτες κουζίνας ή βαμβακερά t-shirt.

Και, φυσικά, ένα ακόμα πλεονέκτημα της χειροποίητης μάσκας είναι ότι μπορεί να σε… εκφράζει όσο καμία άλλη. Δημιουργώντας τη δική σου, μπορείς να της δώσεις το στυλ που σου ταιριάζει!

Έλα σε ένα κατάστημα MediaMarkt ή επισκέψου το MediaMarkt.gr, κάνε δική σου τη ραπτομηχανή Singer, και ξεκίνα να φτιάχνεις τις δικές σου μάσκες προσώπου πανεύκολα!