Η συνεχής καταπόνηση του ανθρώπινου σώματος από την καθημερινή εργασία αλλά και την εξυπηρέτηση των αναγκών ενός σπιτιού, επηρεάζει την καλή φυσική κατάστασή του. Η σωστή προσωπική φροντίδα είναι απαραίτητη για όλους και δεν αποτελεί προνόμιο πλέον μόνο για τις γυναίκες…

Ο σύγχρονος άνδρας έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στις σημερινές κοινωνικές συνθήκες. Οι ρυθμοί έχουν γίνει πολύ πιο γρήγοροι, η ζωή έχει μεγαλύτερες και πιο πιεστικές απαιτήσεις, ενώ η φροντίδα των νεαρών μελών μιας οικογένειας εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο βασικές «υποχρεώσεις» σου, αν έχεις την ευτυχία να είσαι γονιός. Είναι ένα κομμάτι της ζωής σου, το οποίο απορροφά μεγάλη μερίδα της ενέργειας και του προσωπικού χρόνου σου. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξεις και τον εαυτό σου. Να αφιερώνεις δηλαδή λίγη ώρα για να φροντίσεις το σώμα σου, ώστε να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση κάθε πρωί για να αντιμετωπίσεις μια ακόμη πολύ γεμάτη ημέρα.

Επειδή όμως ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, καλό είναι να έχεις επιλέξει ως «συμμάχους» σου, κάποιες κατηγορίες συσκευών, οι οποίες μπορούν να είναι και πολύ αποτελεσματικές αλλά και αρκετά «γρήγορες».

[1] Φορητή συσκευή μασάζ

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για να κλείσεις μια πολύ γεμάτη ημέρα. Με αυτές τις φορητές συσκευές μπορείς να ξεκουράσεις όλο το σώμα σου (αυχένα, πόδια, χέρια). Μπορείς να τις χρησιμοποιείς στο σπίτι αλλά επειδή είναι φορητές, μικρού βάρους και ιδιαίτερα εύχρηστες, μπορείς να τις έχεις μαζί σου ακόμη και στο ταξίδι.

[2] Υδρομασάζ για τα πόδια!

Μια άλλη ιδέα είναι το υδρομασάζ. Με μια συσκευή που προσφέρει υδροθεραπεία αλλά και υδρομασάζ μέσω παλμικών δονήσεων, ανακουφίζοντας τα πόδια σου μετά από ώρες ορθοστασίας.

Η απόλαυση ενός υδρομασάζ για τα πόδια δεν αποτελεί πια όνειρο. Δοκίμασέ το!

[3] Ζυγαριά για τη μέτρηση του βάρους

Η διατήρηση του ιδανικού βάρους δεν είναι μόνο θέμα που έχει να κάνει με την εξωτερική σου εμφάνιση. Είναι ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία, που επηρεάζουν την υγεία σου. Φρόντισε να αποκτήσεις μια ζυγαριά ώστε να μετράς το βάρος σου σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες για να έχεις ένα σταθερό σημείο αναφοράς.

[4] Φρόντισε για την σωστή στοματική σου υγιεινή

Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι ο χρήσιμος «σύμμαχος» σου για την καθημερινή προστασία των δοντιών σου. Μπορείς να την έχεις πάντα μαζί σου, λειτουργεί με μπαταρίες και προσφέρει αποτελεσματικό καθαρισμό από τα υπολείμματα τροφών.

[justified_image_grid exclude=984]

 [5] Πιστολάκι για το στέγνωμα των μαλλιών.

Η φροντίδα των μαλλιών δεν είναι μόνο για τη γυναίκα σου έτσι; Ειδικά αν έχεις λίγο πιο μακριά μαλλιά, μπορείς να τα στεγνώνεις γρήγορα και εύκολα μετά το μπάνιο με ένα σύγχρονο πιστολάκι και να φροντίζεις την εμφάνισή σου λίγο πριν βγεις έξω με τους φίλους σου.

Για την περιποίηση του προσώπου (γένια, γενειάδα) και των μαλλιών έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε άλλο άρθρο (διάβασέ το εδώ!), καθώς είναι επίσης μια πολύ σημαντική πτυχή της ανδρικής περιποίησης, στην οποία επίσης αξίζει να δώσεις το ανάλογο βάρος.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα αποκλειστικά σε …εσένα και την φροντίδα του σώματός σου.