Η Adobe αποκάλυψε ότι η νέα εφαρμογή που ετοιμάζει για το iPad και η οποία είχε μέχρι πρόσφατα το προσωρινό όνομα Project Gemini, θα ονομαστεί τελικά Adobe Fresco όταν η τελική έκδοση κάνει την εμφάνισή της στο App Store μέσα στο καλοκαίρι.

Η τελική ονομασία που σημαίνει «νωπογραφία» ή φρεσκογραφία είναι μια τεχνική για την δημιουργία τοιχογραφιών, με βάση την οποία τα χρώματα απλώνονται απευθείας σε νωπή επιφάνεια και η οποία βοηθά στη διατήτηρη των χρωμάτων για τεράστια χρονικά διαστήματα.

Διάβασε επίσης: Οι πρώτες πληροφορίες για το Huawei Mate 30 είναι ήδη εδώ.

Κατά γενική ομολογία, κοιτίδα της τεχνικής της νωπογραφίας θεωρείται η Μινωική Κρήτη. Όλες οι αιγαιακές τοιχογραφίες της εποχής του Χαλκού ήταν νωπογραφίες, αν και σε κάποιες περιπτώσεις, επιπρόσθετες λεπτομέρειες είχαν προστεθεί αργότερα.

Το Adobe Fresco κάνει χρήση των διάφορων τεχνολογιών που υποστηρίζει το iPad και ειδικότερα το iPad Pro προσφέροντας με αυτό τον τρόποι μια σειρά εργαλείων στον σχεδιαστή για τη δημιουργία σχετικών δημιουργιών ακόμα και όταν βρίσκονται εν κινήσει.

Η εφαρμογή θα αποτελέσει μέρος του Creative Cloud κάτι που σημαίνει ότι οι συνδρομητές της υπηρεσίας θα έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στην εφαρμογή μόλις αυτή γίνει διαθέσιμη ενώ θα μπορούν να αποθηκεύουν τις δημιουργίες τους στο cloud.