Από ότι φαίνεται, η Canon δεν πρόκειται να αργήσει* να απαντήσει στην Nikon και τη Z-series, που σηματοδότησε την είσοδο της εταιρείας στην αγορά των φωτογραφικών μηχανών mirrorless (Micro Four Thirds). Ήδη γίνονται αναφορές σε αρκετές ιστοσελίδες με διάφορες πληροφορίες για την επερχόμενη mirrorless πρόταση της Canon EOS R.

H κάμερα της Canon EOS R είναι μία full frame mirrorless φωτογραφική μηχανή 30.3 Megapixels που αναμένεται κατά πρώτο λόγο να ανταγωνιστεί τις Nikon Z6 και Sony α7 ΙΙΙ και σύμφωνα με πληροφορίες θα θριαμβεύει σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού (low-light photography) χάρη στο εύρος της ευαισθησίας ISO 100-40000 (επεκτάσιμο μέχρι τα 102400) και στην dual-pixel τεχνολογία αυτόματης εστίασης.

Canon EOS R

Αν και τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, λαμβάνοντας υπόψη τον ανταγωνισμό στην αγορά των full frame mirrorless φωτογραφικών μηχανών ωστόσο αναμένεται να διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που θα την κάνουν να ξεχωρίζει, όπως η horizontal-swivel οθόνη αφής, που βοηθάει σημαντικά όσους ασχολούνται με το vlogging (video blogging).

Στο πίσω μέρος επίσης διαθέτει ένα «touch strip», που προσφέρει καλύτερο έλεγχο από έναν νορμάλ περιστροφικό χειριστήριο. Ακόμη η κάμερα σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει οπτικό σκόπευτρο 0.5” τεχνολογίας OLED με κάλυψη 100% και σε continuous mode μπορεί να τραβάει με 8 καρέ το δευτερόλεπτο.

Canon EOS R

Από άποψη δυνατοτήτων λήψης βίντεο, υποστηρίζεται εγγραφή σε 4K στα 30fps και τα 10-bit αλλά για αργή κίνηση, ο κάτοχός της θα χρειαστεί να κατέβει μέχρι τα 720p για 120fps.   Μαζί με τη κάμερα, η Canon πρόκειται να εισάγει και το νέο φορμά φακού RF –αν και βεβαίως θα προσφέρονται προσαρμογείς ή adapters- που αρχικά θα αποτελείται από τα συστήματα φακών 24-105mm f/4L IS (telephoto), 35mm f/1.8 IS και 50mm f/1.2L καθώς και 28-70mm f/2L.

Φυσικά η Canon EOS R μία υποδοχή για κάρτα SD, ασύρματη σύνδεση Wi-Fi & Bluetooth αλλά και αθόρυβο κλείστρο για φωτογράφιση ακόμη και στην άγρια φύση.

*Update: Τελικά η Canon προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της EOS R η οποία εκτός των άλλων έρχεται εξοπλισμένη με επεξεργαστή εικόνας DIGIC 8.

Αγόρασέ το