Ο Gerald Köhler, βασικός παραγωγός του γερμανικού παιχνιδιού εξομοίωσης διαχείρισης ποδοσφαιρικών ομάδων και διευθυντής του στούντιο Bright Future της Κολωνίας, ανακοίνωσε το τέλος της κλασικής σειράς FIFA Manager της Electronic Arts. Με μια ανοιχτή επιστολή, απευθύνθηκε προς τους πολυάριθμους φαν της σειράς, οι οποίοι φαίνεται να απογοητεύτηκαν ιδιαίτερα με την τελευταία έκδοση του FIFA Manager 14 που κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα.

Το FIFA Manager 14 δεν αποτελεί στην ουσία συνέχεια του προηγούμενου μέρους, αλλά μάλλον μια απλή ενημέρωση της βάσης δεδομένων στην τιμή των 40 Ευρώ περίπου. Τώρα μάθαμε το γιατί. Πλέον δεν θα υπάρξουν άλλες ενημερωμένες εκδόσεις του παιχνιδιού εξομοίωσης διαχείρισης ποδοσφαιρικών ομάδων, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2001 και συνεχίζεται κάθε χρόνο με νέες εκδόσεις. Πέρυσι η Bright Future πωλήθηκε στην εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Travian Games (ειδικεύεται σε παιχνίδια που παίζονται σε Browsers) με έδρα στο Μόναχο, οπότε η Electronic Arts αποχαιρετά δια παντός τους φαν του πολύ δημοφιλούς είδους στη Γερμανία και την Αγγλία.

Σύμφωνα με τον Köhler (ο οποίος ήταν αρμόδιος και για την ανάπτυξη των τριών πρώτων τίτλων της σειράς Anstoss της Ascaron), ο ουσιαστικότερος λόγος που οδήγησε στην ολοκλήρωση της σειράς FIFA Manager είναι η «περιορισμένη αγορά και η γενική τάση προς online παιχνίδια και παιχνίδια για φορητές συσκευές». Το μόνο που προστέθηκε στη σειρά ήταν μια νέα μηχανή και οι αντίστοιχες online τεχνολογίες. Προφανώς η Electronic Arts δεν θέλησε να επενδύσει πολλά αυτή τη φορά. Οι φαν του είδους δεν έχουν πλέον άλλες επιλογές, πέρα από το ανταγωνιστικό και περίπλοκο Football Manager της Sega.