Από τα λίγα παιχνίδια που κυκλοφορούν πλέον σε ετήσια βάση είναι το FIFA. Μάλιστα το FIFA κυκλοφορεί συνεχόμενα από το 1993 σε κονσόλες και PC και πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της EA. Όπως αναμενόταν λοιπόν, η EA ανακοίνωσε στην E3 2019 πως το FIFA 20 θα κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 και θα διαθέτει και νέα λειτουργία Volta Football.

Για περισσότερο από μία δεκαετία τα παιχνίδια FIFA κυκλοφορούν κοντά στο τέλος του Σεπτέμβρη. Έτσι και φέτος, το FIFA 20 διατηρεί αυτό το χαρακτήρα και σε προετοιμάζει για ατελείωτο ποδοσφαιράκι, ακριβώς μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Και αν έχεις πρόσβαση στο EA Access, θα μπορείς να παίξεις μία εβδομάδα νωρίτερα από όλους, δηλαδή στις 19 Σεπτέμβρη.

Αν θυμάσαι τις λειτουργίες ποδοσφαίρου Indoor και Street-Style Futsal από εποχές PlayStation 1 και το FIFA Street, τότε είσαι σε καλό δρόμο. Το FIFA 20 θα επαναφέρει στο προσκήνιο αυτές τις λειτουργίες μαζί με ένα νέο ποδοσφαιρικό στιλ που το ονομάζει Volta Football. Θα μπορείς να παίξεις 3v3, 4v4, 4v4 Rush, 5v5 αλλά και επαγγελματικά παιχνίδια Futsal σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και στάδια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το παιχνίδι επίσης θα διαθέτει Campaign, Online πρωταθλήματα αλλά και avatar που θα μπορεί ο παίχτης να προσαρμόσει. Θα είναι διαθέσιμο για PlayStation 4, XBOX One και PC, αφήνοντας στην άκρη για την ώρα κονσόλες όπως Nintendo Switch, PS3 και XBOX 360.

Μεταξύ των πολλών χαρακτηριστικών που θα υποστηρίζει είναι τα παρακάτω:

  • Volta Football
  • Εξυπνότερο ποδόσφαιρο
  • AI Άμυνα
  • Shooting & Composed Finishing
  • Νέοι τρόποι ντρίμπλας
  • Νέα χτυπήματα πέναλτι και φάουλ
  • Βελτιωμένο σύστημα πάσας
  • Καλύτερη στόχευση σουτ με λειτουργία Timed Finishing

Η EA κρατά τις παραδόσεις και γι’ αυτό το λόγο αναμένουμε το demo του παιχνιδιού να κυκλοφορήσει περίπου 2 εβδομάδες πριν την επίσημη κυκλοφορία του. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα ακόμη, αν ακολουθήσει παρόμοιο μοτίβο με προηγούμενες κυκλοφορίες FIFA, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γευτούμε έστω και για λίγα λεπτά το FIFA 20 μέσα στο Σεπτέμβρη.