Αναμφισβήτητα, τα fidget spinners είναι τα πιο καυτά και διάσημα παιχνίδια της σεζόν. Παιχνίδια τα οποία αποτελούν το αντίδοτο απέναντι στο άγχος, την υπερκινητικότητα, ανθρώπους με αυτισμό αλλά και ελλειμματική προσοχή . Αυτός ήταν και ο σκοπός τους κατά την αρχική κυκλοφορία όμως κανείς δεν περίμενε πως θα εξελιχθούν στο πιο must παιχνίδι της εποχής.

Τα fidget spinners είναι μικρά για να μπορείς να τα στριφογυρίσεις εύκολα με τα δάχτυλά σου ενώ τα ρουλεμάν στις άκρες, λειτουργούν ως βαρίδια και τους δίνουν μεγάλη ώθηση ώστε να σταματάνε έπειτα από πολύ ώρα. Και αφού σταματήσουν, δεν υπάρχουν εναλλακτικές, πρέπει να τα ξαναγυρίσεις! Είναι άκρως εθιστικό και διασκεδαστικό, αφού κρατάς τον εαυτό σου απασχολημένο εξωτερικεύοντας όλη σου την ενέργεια. Ειδικά τα παιδιά, που ήδη έχουν αρχίσει τις συλλογές τους και τις ανταλλαγές με τους φίλους τους, το fidget spinner είναι το παιχνίδι που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

fidget spinners

Όσο αφορά τους ενήλικες, σίγουρα θα έχεις πιάσει αρκετές φορές τον εαυτό σου να κουνάει έντονα το πόδι στο πάτωμα, κάτι που προκαλείται κυρίως από το άγχος και το καθημερινό στρες. Εκεί ακριβώς έρχεται να κολλήσει το fidget spinner, το οποίο θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις το στρες με έναν διαφορετικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Αρκετοί είναι οι γιατροί παγκοσμίως που πιστεύουν πως τα fidget spinners μπορούν να δώσουν λύση και να βοηθήσουν μαθητές & ενήλικες, με τις παραπάνω παθήσεις. Βέβαια αρκετοί είναι και αυτοί που θεωρούν πως όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο και το fidget spinner να αντιμετωπιστεί όπως όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως λίγο πριν την αρχική τους κυκλοφορία, το Δεκέμβριο του 2016, δεν υπήρχε στον χάρτη της Google ο ορισμός Fidget Spinner. Κάτι που φυσικά άλλαξε σχεδόν άμεσα, αφού ήδη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έγινε ευρέως γνωστό σε ελάχιστο χρόνο.

Αν θέλεις να μπεις και εσύ στον κόσμο του στριφογυρίσματος διάλεξε το fidget spinner που σου αρέσει και κάνε το δικό σου.

Δες όλα τα fidget spinners