Η δημιουργία slideshow, ενός μικρού βίντεο δηλαδή που έχει ως περιεχόμενο του ένα κολάζ των φωτογραφιών και των βίντεο που έχετε στη συσκευή σας, αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες του Google Photos.

Τη λειτουργία αυτή προσθέτει πλέον και το Facebook στη βασική του εφαρμογή, με την ονομασία…Slideshow, δίνοντας την ευκαιρία δημιουργίας μικρών εντυπωσιακών βίντεο, έτοιμα για να τα στείλετε στους φίλους σας ή φυσικά να τα δημοσιεύσετε στο Facebook. Η όλη διαδικασία γίνεται αυτόματα, φτάνει να έχετε προχωρήσει σε τουλάχιστον 5 λήψεις σε διάστημα μίας ημέρας. Σε περίπτωση που το διαθέσιμο υλικό είναι περισσότερο, το Slideshow σας δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε εσείς τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θέλετε να αποτελέσουν μέρος του τελικού slideshow.

Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα θέματα αλλά και συγκεκριμένα transition για να κάνει όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακό το τελικό βίντεο, με τις επιλογές να περιλαμβάνουν τα εφέ ostalgic, Playful, Night Out, Birthday, Epic, Thankful, Tropical, Bollywood και Amped.

Αρχικά η λειτουργία Slideshow θα ενεργοποιηθεί στην εφαρμογή του Facebook για iPhone και iPad, ενώ σύντομα θα ενσωματωθεί και στην έκδοση για Android.